Чудили ли сте се защо много млади хора не отговарят

...
Чудили ли сте се защо много млади хора не отговарят
Коментари Харесай

Нямото поколение, което се страхува от телефонни разговори

Чудили ли сте се за какво доста младежи не дават отговор на мобилните си телефони?

Ще чуете оправдания от сорта, че са ги не запомнили вкъщи, че е на беззвучен режим или че са били в шумна компания, написа

Милениалите, поколението Z, към този момент имат и ново название – нямото потомство. Те избират други способи за връзка пред обичайното позвъняване. Безпокойството, породено от нуждата да отговорят неотложно, е една от главните им аргументи за това отбягване.
Според изследване, извършено от BankMyCell, за тези младежи телефонното позвъняване е интервенция в всекидневието им и лишава доста време.

Поне това настояват 75 % от милениалите, интервюирани за това проучване.

64 % от тях загатват компликацията да се оправят с нуждаещите се хора. 55 % признават, че не дават отговор на избрани позвънявания, когато идват на събитие, а други 49 % не дават отговор от боязън да не бъдат помолени за услуга.

Извадката се състои от 1200 млади американци, родени сред 1981 и 1996 година Енрик Солер, професор по логика на психиката и просветителни проучвания в Отворения университет на Каталуния (UOC), поддържа заключенията на това изследване. Солер допуска, че телефонното позвъняване работи като навлизане в персоналното пространство и младежът не знае какъв брой дълго ще го разсее. Ученият твърди, че интервюираните са на мнение, че който и да им се обажда, постоянно е по-нуждаещ се от тях.
Въз основа на сходни проучвания този сегмент от обществото стартира да се назовава нямото потомство.

„ Милениалите и поколението Zимат интегрирана връзка посредством асинхронни платформи, в които не е належащо двамата събеседници да съответстват във времето и е по-лесно, по-удобно и по-малко натрапчиво за тях “, изяснява Енрик Солер.

Днешните младежи не дават отговор на мобилните си телефони заради следните аргументи:
• Това е разпръскване. Телефонните позвънявания могат да бъдат източник на стрес за някои младежи, защото те са принудени да се оправят неотложно с тях. Ето за какво това потомство избира текстовите известия, защото могат да дават отговор, когато пожелаят. По този метод те имат задоволително време да приготвят най-подходящия отговор.
• Отнема време. Днес има доста други информационни системи, които са по-приспособими към актуалните привички и метод на живот. Дори изпращането на аудиозаписи разрешава на подателя да мисли за отговора си и да го запише още веднъж толкоз пъти, колкото пожелае. В никакъв случай не са принудени да дадат неотложен отговор.
• Може да кажат нещо, за което съжаляват. Въпреки че живеем в ерата на непосредствеността, по-младите генерации постоянно не се усещат способни да дадат незабавни отговори. Те избират да отделят време и да отговорят, когато в действителност се почувстват подготвени.
• Думите изчезват крепко пушек. В осведомителното общество, където всичко е онлайн, устната връзка става все по-малко годна. Наличието на неща в писмен тип разрешава на тези младежи да запомнят точните думи, на които ще би трябвало да отговорят, когато му пристигна времето.
Освен това информационните привички претърпяват значими промени. Те са най-очевидни при младежите.

Обажданията могат да бъдат досадни
Друг аспект, който би трябвало да имате поради, е, че позвъняванията могат да бъдат досадни. Особено за най-малките измежду нас. Според Феран Лалуеза, професор по проучвания на осведомителните и информационните науки в УПЦ, нямото потомство възприема обичайното телефонно позвъняване като „ рискова информационна тактика “. Вярно е, че при диалог не може да изтриете или отмените нито една от думите си.

„ Това основава по-малко сигурност и убеденост за тях, в сравнение с потреблението на гласово известие. Освен това едно от преимуществата, които младежите виждат в тази друга система, е, че могат да повтарят речта си толкоз пъти, колкото е належащо, преди да я изпратят”, твърди Лалуеза.

Една от главните аргументи е, че обичайните способи на диалог могат да бъдат главен източник на безпокойствие за по-младите генерации.
Изглежда, че нямото потомство сигурно не се усеща доста комфортно в „ лице в лице “ и „ синхронни “ диалози.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР