Чудили ли сте се някога какво ядат кралските особи? Дали

...
Чудили ли сте се някога какво ядат кралските особи? Дали
Коментари Харесай

Какво похапва кралица Елизабет II?

Чудили ли сте се в миналото какво ядат кралските особи? Дали в менюто им участват единствено най-изтънчени и защити ястия, за които вие можете единствено да си мечтаете? Може би смятате, че кралица Елизабет II всеки ден се глези с най-фини деликатеси? Ако тези въпроси гризат любознанието ви, то вижте какво яде кралицата-майка.

Според английският вестник Telegraph, кралският основен готвач Марк Фланаган два пъти седмично представял на кралицата лист с оферти, които тя утвърждава или отхвърля.

Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди показа, че кралицата не е лакомник, а се храни, тъй като би трябвало. Принц Филип обаче, обичал храната и даже можел да седи през целия ден на маса и да води диалози, до момента в който похапва.

Сега и вие можете да надзърнете в менюто, което избира кралицата - от чая и бисквитите, които ѝ се сервират заран, до нисковъглехидратните ѝ обеди, чашата шампанско преди лягане и блокчето шоколад.

Денят на Нейно величество стартира с чай и бисквити. Тя пие чаша преди малко спарен Ърл грей без мляко и захар в чаша от китайски порцелан с няколко бисквитки.



След това минава през закуската, която нормално включва зърнена закуска и плодове.



Понякога обаче, избира препечена филийка със сладко. В някои случаи може да размени сладкото с бъркани яйца, пушена сьомга и трюфели.



Кралицата е почитателка на кафявите яйца, тъй като счита, че те са по-вкусни.

Преди обяд тя пийва коктейл от джин и дюбоне с късче лимон и доста лед.



Обядът ѝ нормално включва нещо семпло като риба със зеленчуци.



Друг вид е пилето със салата, съпроводени от чаша вино.



Всеки ден тя изпива чаша следобеден чай, който се сервира със сандвичи с краставици, пушена сьомга, яйца и майонеза или шунка и горчица, както и филийки с малиново сладко, изрязани с размерите на пени.



Вечерята се състои от телешки филета или фазан, сьомга от фермите в Сандригам и Балморал. Месото се сервира със сос от гъби, сметана и уиски.



Десертът включва ягоди или сладки, бели праскови от градините на замъка Уиндзор.



Кралицата обожава шоколада. Charbonnel et Walker, Bendicks и Prestat имат кралска гаранция, само че и по-евтини марки като Cadbury и Nestle също се употребяват в кралското домакинство.

Тя обича бисквитена шоколадова торта, шоколадов мус и ганаш.

И най-после, само че не на последно място денят на Елизабет II приключва с чаша шампанско. Изборът е редуциран до 8 съществени марки, измежду които Bollinger, Lanson и Krug.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР