Чудесно представяне на България по време на турнира от Конференция

...
Чудесно представяне на България по време на турнира от Конференция
Коментари Харесай

Сребърни медали и място в Топ 20 на Европа за женския ни национален отбор по ръгби 7

Чудесно показване на България по време на шампионата от Конференция 1 в Сърбия и справедливо класиране в „ Трофи “ равнището на ръгби Европа реализираха националките ни на приключилия шампионат в Белград.

Женските „ лъвици “ надиграха изрично в групата  Монако с 36:0, Словакия с 26:12 и Хърватия с 22:10. На полуфинала прегазиха Люксембург с 22:5, а на финала отстъпиха от непобедения тим на Австрия. Тимът ни  воден от треньорката Мая Илиева и мениджъра Елена Николова от 2023 година ще играе в „ Трофи “ дивизия на ръгби 7 с едни от най-хубавите тимове на Стария континент.

„ Първи край в ръгби Европа и чудесно показване на женския ни отбор. Изпълнихме задачата си и следващата година ще мерим сили с тимове от ранга на Финландия, Швеция, Украйна, Чехия, Норвегия, Дания и други класни отбори в „ Трофи “.Много сме удовлетворени от постигнатото, тъй като това е плод на труда на две генерации състезателки и голяма работа на треньорския екип. Голям триумф за родното ръгби като цяло е класирането. Тепърва ще вършим разбори и проекти за новия сезон, само че най-важното е да играем мощно и да търсим капацитет за развиване “, съобщи техническият шеф на родната федерация Павел Велков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР