Чудесно е да имаш високи стандарти. Но в един момент

...
Чудесно е да имаш високи стандарти. Но в един момент
Коментари Харесай

3 знака, че перфекционизмът започва да ви пречи

Чудесно е да имаш високи стандарти. Но в един миг тези високи стандарти минават границата от изгода към спънка. В този миг високите стандарти се трансформират в перфекционизъм. И по този начин, по какъв начин да разберете по кое време сте минали границата? Ето три признака:
Списъкът ви със задания е прекомерно дълъг
Основна причина перфекционизмът да е проблем се крие в концепцията за различен разход. Под различен разход в тази ситуация се схващат нещата, които е можело да извършите с ресурсите, които сте похабили за нещо друго. Закупуването на нов безценен тв приемник, да вземем за пример, прави тези средства недостъпни за други неща, от които може да се нуждаете, като непредвиден ремонт на дома, храна или нови облекла.

По същия метод времето, което отделяте за съответен план, не може да бъде изразходвано за нещо друго, което ви е предоставено (или за прибиране у дома и почивка). Докато работите по съответен план, евентуално ще имате други неща, които ще бъдат добавени към листата ви със задания. Борбата е да запазите този лист до управляем размер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР