чрез своята дъщерна компания Hubble Technology Investment инвестира в пекинската

...
чрез своята дъщерна компания Hubble Technology Investment инвестира в пекинската
Коментари Харесай

Huawei инвестира $13 милиона в китайски производител на оборудване за производството на чипове

посредством своята дъщерна компания Hubble Technology Investment влага в пекинската компания RSLaser Opto-Electronics Technology 82 милиона китайски юана или почти $12,8 милиона . Целта на тази инвестиция е създаването на ново потомство промишлени лазери за основаването на модерно съоръжение за произвеждане на чипове.

Интернет изданието Global Times съобщи, че тази стъпка от страна на Huawei за следващ път показва опитите на китайския софтуерен колос да сътвори лична индустриална база за производството на полупроводникови съставни елементи. Да напомним, че поради глобите на Съединени американски щати Huawei няма право да употребява услугите на външни профилирани производители на чипове, които създават най-съвременните процесори.

Компанията Hubble Technology Investment е основана през месец април 2019 година. Към сегашен ден тя е вложила в 28 разнообразни компании, които по един или различен метод са свързани с създаването и производството на полупроводникови съставни елементи. Към сегашен ден тя е седма по величина акционер в предприятието RSLaser Opto-Electronics Technology, което сътвори първия китайски ексимерен лазер с огромна мощ и по този метод разклати монопола на задграничните производители. Компонентите, генериращи лазерна светлина от сходен вид са сериозно значими при основаването на съоръжение за произвеждане на модерни чипове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР