Чрез чатботове се събират данни за хора, които след това

...
Чрез чатботове се събират данни за хора, които след това
Коментари Харесай

Десетки ужилени по схемата подарък срещу кредит. Пазете се от ч...

Чрез чатботове се събират данни за хора, които по-късно са канени на мероприятия, показани като здравни събития. Там те сякаш са късметлии и печелят награди от томболи. В еуфорията обаче, някак апропо, биват убеждавани, че премията толкоз си коства, че те би трябвало да подпишат контракт за заем.

 

Събитията се организират всекидневно в цяла България. Проверка на NOVA откри, че там се събират по към 20 души. А " ужилените " по схемата „ подарък против заем ” евентуално са хиляди.

 

Преди две седмици 70-годишна жена отива на демонстрацията след покана по телефона. Осъзнава какво се е случило едвам откакто се прибира. Връща се у дома с масажни уреди за над 5 хиляди лв.. Тя, за жалост, не е единствена.

Докато продавачите подготвят всичко сякаш извоювано, Нели Кузова подписва контракт, че през идващите три години ще заплаща 166 лв. месечно. Печелят я със сметката, че в действителност ще дава единствено по 5 лв. дневно.

 

Жена, обвързвана с компанията и поискала анонимност поради разкритията, които прави, споделя, че чиновниците са добре подготвени търговци. „ Казват, че всичко е гратис, само че в действителност не е. Карат те да подписваш, само че ти не знаеш какво, тъй като еуфорията е огромна ".С жертвите се свързва чатботър Станислава.

Дружеството е „ Скай лайн къмпани ”. Справка в комерсиалния указател демонстрира, че името му се сменя всяка година. Създадено е като „ Фокс ен ” при започване на 2022 година През март същата година е преименувано на „ Конкорд сейл ”, а от юни 2023 г. е „ Скай лайн къмпани ”. Предметът на активност е продажба на домашен уреди и медицински произведения и образуване на събития, има и функционалности на колцентър.  

 

От компанията оповестяват, че машинация няма и съблюдават българското законодателство. В писмен отговор декларират, че звънят на хората на инцидентен принцип и нямат предварителна информация за самоличността им. Дружеството било проверявано за ботовете и потреблението на персонална информация, само че не били открити нарушавания.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР