Човешкото съзнание не спира да мечтае за бъдещи технологии, които

...
Човешкото съзнание не спира да мечтае за бъдещи технологии, които
Коментари Харесай

Джаджите, които ще променят бъдещето на човека

Човешкото схващане не стопира да мечтае за бъдещи технологии, които да улеснят нашия живот. Научната фантастика ни е поднесла задоволително обемен материал от хрумвания и концепции, само че даже и някои от тях към момента ни се костват невъзможни. Каналът One min tech дава къс лист от оферти, които са вероятни, само че в далечното бъдеще. Ето кои са те:

Телескопични контактни лещи

Тези лещи ще оказват помощ на хората, които имат по-сериозни нарушавания в предния очен сегмент. Хора с проблеми с ретината ще могат да разчитат на това откритие. Целта на телескопичните контактни лещи е да могат да оказват помощ посредством безусловно „ увеличение “ на изображенията, сходно на бинокли.

Робопчели

Проектът за роботизирани пчели цели не да симулира тяхното наличие, а да извършва техните цели в природата. Роботите ще могат да опрашват цветята, както и да вземат участие в други потребни интервенции – да вземем за пример, търсене на изгубени хора. Най-удобно е те да се зареждат от слънцето.

Плаващи градове

Тези плаващи градове ще бъдат енергийно самостоятелни и ще могат да поддържат умерено население от към 50 хиляди души. Дизайнерът на концепцията Винсент Калбю си показва и естествени постройки, като висящи градини и морски ферми.

Малкият принц

Този дребен едноок робот е основан от Мартин Миклица. Дребният асистент може да придвижва самостоятелни растения в галактическото пространство. Идеята е стотици и хиляди такива да бъдат изпратени към Марс в помощ на възможна колонизация на Червената планета. Малкият принц може да бъде интелигентният градинар, който да приготви една добра среда за живот на нашата колония.

Джобен молекулярен датчик

Чрез потреблението на тази комфортна джаджа цялата информация за дадена храна, растение или лекарство е налична единствено с едно натискане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР