Човешкият прогрес е провокиран от откривателството, а днес, с помощта

...
Човешкият прогрес е провокиран от откривателството, а днес, с помощта
Коментари Харесай

200 БГ училища изпращат картички в космоса

Човешкият напредък е предизвикан от откривателството, а през днешния ден, благодарение на актуалните технологии, сме толкоз покрай Космоса. Идеи за бъдещето в един нов свят показаха близо 200 български учебни заведения, които се включиха в интернационалната стратегия #КосмическаПоща. Благодарение на самодейността, от 15 септември до 23 октомври хиляди възпитаници имаха опция да изпратят картички с послания и рисунки на тематика: “Защо Земята се нуждае от Космоса? “. Картичките ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard, създадена от компанията Blue Origin, а след далечния полет ще бъдат върнати на своите притежатели с щемпел: „ Летяло в Космоса “. България е първата страна в света, която на национално равнище стана част от програмата на бизнесмена и човеколюбец Джеф Безос.

Организаторите споделят, че акцията освен е въодушевила учениците да основат истински картички и послания, само че и да заговорят за Космоса дружно със своите учители. Творческият развой в клас е илюстриран с галерии и даже специфични видеа по тематиката, които учебните заведения изпращат до #КосмическаПоща. За изненада в плана се включват и няколко детски градини, които изпращат концепциите на най-малките, само че за сметка на това най-големи мечтатели измежду участниците. 

Картичките на Българските възпитаници ще бъдат изстреляни с един от идващите полети на преизползваемата ракетата New Shepard.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР