Човешкият език също има шесто чувство, като освен вкусовете за

...
Човешкият език също има шесто чувство, като освен вкусовете за
Коментари Харесай

Човешкият език също има шесто чувство

Човешкият език също има шесто възприятие, като с изключение на усетите за сладко, кисело, солено, горчиво и люто може да разграничи и усета на въглехидратите, откри новозеландско изследване.

От резултатите излиза наяве за какво храните, които са по-богати на въглехидрати, са по-вкусни за хората от диетичните храни.

Според създателите на изследването от университета в Окланд човешкият мозък може да разбере, когато консумираме богати на въглехидрати храни, тъй като те имат подтикващ резултат върху него.

В тестванията хората е трябвало да одобряват две изкуствено подсладени течности с почти идентичен усет, като разликата е била единствено в добавените въглехидрати към едната течност.

Оказало се, че доброволците са съумели да усетят разликата в течностите, като множеството от тях са избрали течността, която съдържа въглехидрати.

 Хранене

Също по този начин тестванията са отчели проявление на интензивността в мозъка с 30%, когато се е приемала течността, съдържаща въглехидрати.

" Оказва се, че устата на индивида е доста по-способен сензорен орган, в сравнение с смятахме, защото е в положение да разграничи въглехидрати от изкуствени подсладители, макар че усетите им са идентични " – декларирал Никълъс Гант от изследователския екип.

По-рано този месец беше потвърдено и че отрицателните страсти въздействат негативно на храненето. Проучване сподели, че депресираните, самотните и изнервени хора се хранят по-лошо спрямо хората, които постоянно изпитват позитивни страсти.

Хората, които са склонни да похапват под въздействието на отрицателни страсти, употребяват хранителни артикули, които не се предлагат от здравните специалисти.

Самотните, изнервените и депресираните са склонни да похапват снаксове и храни с огромно наличие на мазнини и захари, които улесняват затлъстяването.

Изследването обхванало 7378 мъже и 22 862 дами. Резултатите демонстрират, че под въздействието на отрицателни страсти човек елементарно протяга ръка към бисквитите, сладкишите и шоколад.

Резултатите разкриват и че дамите са по-подвластни на прочувственото хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР