Човешките гласове предизвикват значително повече страх у дивите бозайници, отколкото

...
Човешките гласове предизвикват значително повече страх у дивите бозайници, отколкото
Коментари Харесай

Животните се страхуват повече от човешките гласове, отколкото от лъвовете

Човешките гласове провокират доста повече боязън у дивите бозайници , в сравнение с ревът на лъвовете, откри изследване в Южна Африка, представено от BBC.



Учените пуснали записи на хора, които приказват обикновено през високоговорители, скрити в дупки в националния парк Крюгер. Около 95% от животните били извънредно уплашени и бързо се разбягали.

За разлика от това, записите на ръмжащи лъвове провокирали доста по-малко паника.

Човешката тирада е била на локални езици, постоянно говорени в Африка. Резултатите от изследването допускат, че животните, включващи антилопи, слонове, жирафи, леопарди и свине, са научили, че контактът с хора е извънредно рисков заради лов , потребление на оръжие и кучета за залавянето им.



Показаният боязън надвишава Националния парк Крюгер, показвайки световен модел, при който дивите животни са склонни да се опасяват от хората повече от всеки различен див звяр , съгласно изследването.

Авторите означават, че това съставлява предизвикателство за региони, които разчитат на туризъм с диви животни, защото хората, които желаят да привлекат, несъзнателно плашат животните , които са пристигнали да видят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР