Човешки симулатори, които говорят и се слушат един друг, улесняват

...
Човешки симулатори, които говорят и се слушат един друг, улесняват
Коментари Харесай

3D-принтирани глави говорят, движат се и слушат, за да подобрят аудио устройствата

Човешки симулатори, които приказват и се слушат един различен, улесняват проучването на акустичните свойства на главата за по-добре проектирани аудио устройства.

Представете си коктейл, цялостен с 3D отпечатани хуманоидни роботи, които слушат и приказват между тях. Тази видимо научно-фантастична сцена е задачата на Лабораторията за разширено слушане (Augmented Listening Laboratory) в Университета на Илинойс. Реалистичните говорещи (и слушащи) глави са от решаващо значение за проучването на това по какъв начин хората получават тон, и след това създаването на аудио технология.

Алгоритмите, употребявани за възстановяване на човешкия слух, би трябвало да вземат поради акустичните свойства на човешката глава. Например слуховите апарати настройват звука, получаван от всяко ухо, с цел да основат по-реалистично преживяване при слушане. За да успее настройката, логаритъмът би трябвало реалистично да оцени разликата сред времето на постигане до всяко ухо и амплитудата на звука.

Важно е да се учи човешкото слушане в естествена среда, като коктейли, където доста диалози се организират по едно и също време.

„ Симулирането на реалистични сюжети за възстановяване на диалога постоянно изисква часове запис на хора. Целият развой може да бъде уморителен за субектите и е извънредно мъчно за субекта да остане изцяло имобилен сред и по време на записите, което се отразява на измереното акустично налягане. “

сподели Остин Лу, студент от екипа.

„ Акустичните симулатори на главата могат да преодолеят и двата минуса. Те могат да се употребяват за основаване на огромни набори от данни с непрестанен запис и обезпечено ще останат неподвижни. “

Тъй като откривателите имат акуратен надзор върху симулирания обект, те могат да поправят параметрите на опита и даже да задвижат машините, с цел да симулират придвижванията на врата.

В героизъм на дизайна и инженерството, главите са 3D отпечатани в съставни елементи и съединени, което разрешава персонализиране евтино. Изключително детайлните уши са снабдени с микрофони в разнообразни елементи, с цел да симулират както човешкия слух, по този начин и Bluetooth слушалки.

„ Talkbox “ или сходен на уста високоговорител имитира тъкмо човешки вокали. За да улеснят придвижването, откривателите обърнаха особено внимание на шията. Тъй като 3D моделът на дизайна на главата е с отворен код, други екипи могат да го изтеглят и модифицират съгласно потребностите. Намаляващата цена на 3D щемпел значи, че има релативно ниска преграда за производството на тези глави.

„ Нашият план за акустична глава е кулминационната точка на работата, осъществена от доста студенти с доста разнороден механически опит. Проекти като този се дължат на интердисциплинарни проучвания, които изискват инженерите да работят с дизайнери. “

сподели Манан Митал, квалифициран откривател от екипа.

Лабораторията за разширено слушане е основала и системи с колела и ролкови системи за преструване на вървене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР