Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва ново

...
Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва ново
Коментари Харесай

Проучване: Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г.

Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 година, демонстрира ново изследване на австралийски учени, пишат международните организации.

Според Националния център за възобновяване на климата в Мелбърн в случай че актуалното общество продължи да бъде подвластно от излъчванията парникови газове, до 2050 година ще бъде премината сериозна точка, след която няма връщане обратно.
В Аляска записаха рекордни горещини Най-големите страхове са свързани със скоростта на климатичните промени
Авторите на отчета настояват, че това ще докара до пагубни последствия за човешкия тип, които ще доведат до неговото заличаване.

“Ако продължим да живеем по същия метод, ще настъпи екологичен колапс. С него ще дойдат болестни пандемии, горещи талази с летален излаз и най-после – атомна война”, показват експертите.

Те означават, че даже да се реализиран задачите на Парижкото съглашение, които са климатичното стопляне да остане 2 градуса до края на века, позитивните резултати за планетата биха били пренебрежими.
Глобално стопляне от 2℃ ще има съществени последици Експерти предвиждат, че в случай че не се лимитират излъчванията въглероден диоксид, океанското равнище ще се повиши приблизително със 72 см до 2100 година
В отчета е разказан и въпросния апокалипсис – поради повишението на температурите в международен мащаб, доста зони ще станат необитаеми, ще има неконтролируема миграция на хора, което ще провокира политически разтърсвания и проблеми. Затоплянето на атмосферата ще докара и до пандемии от всевъзможни заболявания, които мъчно могат да бъдат овладяни.

С повишението на температурите някои крайбрежни зони ще изчезнат.

“В тази конюнктура въоръжените спорове за запаси ще станат неизбежни, което ще разсъни призрака на нуклеарния кофликт”, показват учените.

Според тях актуалното общество е тотално импровизирано за провокациите, свързани с климатичните промени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР