Човешка грешка е основната версия за катастрофата на АМ Тракия,

...
Човешка грешка е основната версия за катастрофата на АМ Тракия,
Коментари Харесай

Ескорт ще откара част от пострадалите до Сърбия -

Човешка неточност е главната версия за злополуката на Автомагистрала " Тракия ", проведен е конвой за пасажерите до сръбската граница, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на разкриване на нов център за административно обслужване на жители.

" В непрекъснат контакт сме с министъра на опазването на здравето, първо ще бъдат извозени малолетните и малолетните лица, ще осигурим конвой от страна на Министерство на вътрешните работи, те ще бъдат предадени на границата на сръбските управляващи, които са организирали те да доближат до домовете си гладко. След като завършват процесуално-следствените дейности и пълнолетните ще бъдат по същия метод ескортирани до границата с полицейски конвой и с транспорт, обезпечен от българската страна ", добави служебният министър.

Демерджиев сподели, че данните за човешка неточност, провокирала злополуката, се удостоверяват в хода на следствието. Пробата за алкохол и опиати на водача е негативна.

Относно планувания пакет от ограничения за пътна сигурност Демерджиев заяви, че той включва 13 ограничения, управителните фрагменти на полицията са осведомени с тях на национално заседание, което се организира в петък. Основната цел е да се насити контролът с нови служители на реда, които са подготвени, с цел да могат да реализират надзор за придвижване по пътищата. Това са към 8500 чиновници. Засилване се планува на линейния надзор, който следи за всевъзможен вид нарушаване.

" Вярваме, че с използването на тази ограничения ще намалеят пътните произшествия, чакаме те да намалеят очевидно, осезаемо. Но доста желая да се означи, че и този случай в този момент, и предходният във Велико Търново не се дължат на безучастие не полицията, на пътни условия, и в двата се касае за човешки неточности. Моля да бъдат разграничавани случаите, когато ние сме могли и не сме осъществили предварителна защита, от тези, в които - без значение от ограниченията, няма по какъв начин да предотвратим едно събитие ", сподели още служебният вътрешен министър.

Нов център за административни услуги



Новият център за административно обслужване се намира на бул. " Княгиня Мария Луиза " 91 и е основан, с цел да понижи потока пред другите и да притегли задоволително жители. Ще се следи каква е била натовареността предходния ден, с цел да избере всеки жител в кой център да отиде, съгласно неговата натовареност.

" Ще се стремим да отваряме още такива центрове, ще се стремим и да сътворяваме организация, с която в най-натовареният месец август да поемем потока, тъй че да не стават големи опашки ", допълни министърът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР