Човекът в центъра на десните конспиративни теории за 6 януари се признава за виновен в престъпление

...
Джеймс Рей Епс, човекът в центъра на десните конспиративни теории,
Коментари Харесай

Джеймс Рей Епс, човекът в центъра на десните конспиративни теории, според които федерални агенти са участвали в организирането на нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г., се призна за виновен в сряда по обвинение в престъпление за действията си онзи ден.

Появявайки се по време на видеоконференция, Епс се призна за виновен за нарушаване на обществения ред в зона с ограничен достъп пред Вашингтон, окръг Колумбия, главния окръжен съдия Джеб Боасберг.

В края на пледоарийното заседание прокурорът Майкъл Гордън поиска да направи изявление в протокола и каза, че Епс „не е бил преди, по време или след“ 6 януари поверителен човешки източник или правителствен агент под прикритие, разбивайки известната конспирация теория.

Адвокатът на защитата на Епс, Едуард Унгварски, каза на съдията, че Епс е трябвало да напусне дома и работата си в резултат на тормоза, който е получил, и поиска от Епс да не се изисква да уведомява пробационните служители за пътуването си, което Боасберг одобри.

Боасберг отбеляза, че местоположението на Епс е „запечатано“, но отхвърли искането на Унгварски на Епс да бъде разрешено да притежава огнестрелно оръжие преди произнасянето на присъдата.

Според изложението на фактите, свързано със споразумението му за признаване на вината, на 5 януари 2021 г. Епс е казал на другите, „трябва да отидем в Капитолия“. На следващия ден Епс заяви, че веднага след като бившият президент Доналд Тръмп приключи с речта си, той ще отиде в Капитолия, каза съдията.

В деня на атаката Епс последва протестиращите през съборените бариери извън Капитолия и се отдръпна едва след като полицията разположи химически спрей срещу тях, според прочетеното от Боасберг изложение на фактите.

Според федералните насоки Епс е изправен пред нула до шест месеца затвор. Присъдата му е насрочена за 20 декември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР