Човекът, който започна своята кариера като продавач на гевреци в

...
Човекът, който започна своята кариера като продавач на гевреци в
Коментари Харесай

Удивителна история! На 7 години този български изселник в Турция продава гевреци, на 11 върти търговия с пуловери, а днес е милионер

Човекът, който стартира своята кариера като продавач на гевреци в Бурса, през днешния ден продава в цяла Турция долни дрехи и трикотаж - лично произвеждане. 75-годишният Хасан Дурмаз, който се изселва от България в Турция през 1951 година, незабавно след идването си стартира да работи. Едва 7-годишен, Хасан продава гевреци, с цел да подкрепи фамилния бюджет, а на 11-годишна възраст стартира да върти търговия с чорапи, пуловери и текстилни артикули като махленски продавач в бурсенската „ Капалъ чаршъ “, написа 24rodopi.com.

Дурмаз, който на 18 години отваря собствен търговски обект на същия пазар, до 30 годишна възраст продава облекла на дребно. На 30 години Дурмаз стартира лично произвеждане на ризи, а на 50 той реализира върхове в своята работа. Започва да продава в цяла Турция долни дрехи, блузи, жилетки, елеци и друго облекло - лично произвеждане.

„ Пристигнахме в Бурса като изселници от България. Още първите дни след идването ни започнах да работя. 3 години продавах гевреци на улицата, по-късно станах махленски търговец на дрехи. На 18 години открих първия си търговски обект на закрития пазар в Бурса. До 30 годишна възраст продавах облекло тук. На 30 години с изключение на търговец, станах и производител, започнах да създавам ризи. През 1995 година реализирах върховете в работата си. Днес произвеждаме над 3 500 типа артикули, като долни дрехи, трико, жилетки, блузи, спортни екипи, чорапи и други, които продаваме в цяла Турция. Дължа триумфа си на трудолюбието, честността и приветливото си отношение. Имам две деца, които също съм научил на труд и тази професия”, споделя изселникът, за който триумфът се крие в трудолюбието и приветливото отношение към клиентите, пред IHA.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР