Човек в безпомощно състояние на земята. Според перничанка - оставен

...
Човек в безпомощно състояние на земята. Според перничанка - оставен
Коментари Харесай

Мъж на земята предизвика перничанка: Дъно сме! Кръгла 0!

Човек в безпомощно положение на земята. Според перничанка - оставен да умира. И никаква реакция от множеството преминаващи по Търговска - нито от деца, нито от възрастни. Никаква съпричастност, никакво предпочитание за помощ. Жената, разказваща тази история във Фейсбук, е не просто разочарована, тя е гневна и гневна. Затова и оценките й са крайни. Но дали не са същински?

Предлагаме ви описа на С. Велинова с незначителна редакторска интервенция:

" Поствам това, с цел да ви припомня какво дъно сме, като хора, общество… И с изключение на да желаеме пари, нарастване на пари и още пари, само че в подмяна да не даваме нищо друго. Децата ни са кръгла 0. Ние като възрастни кръгла 0. Не заслужаваме въобще да сме на картата на света…

Пиян паднал човек или му е станало неприятно, или е паднал прсто, или е получил пристъп, до НОН СТОПА на Търговска, всички минаващи го подминаваха, прескачаха и влизаха да си купуват цигари и хелчета и излизаха, поглеждаха и до там…

Аз не мога да допускам просто от деца на 18 до родители на 40 какво НИЩО съдебномедицинска експертиза. Седят и гледат, нито се пробват да оказват помощ, нито звънят на 112, нищо, значимо е цигари и Хелче да си вземем и до там. Седят възрастни и деца и гледат и викат, е кво, напил се е малко...

БАТЕ, и ти си се напил и лазил в дискотеката, ма те подвигнаха, нали… Не заслужаваме живот напоследък, не си възпитавате децата, АЛООО децата ви не стават (14 деца на 18-22 години минаха, МОМЧЕТА, никой не спря), сещате ли се, не знаят по какъв начин се оказва помощ, не знаят и какво да вършат, на кого да се обадят, вие самите не знаете, съдейки по това, което се видя нощес, мъже на по 40 години седят и в случай че не им викнеш - елате, поногнете, седят и мигат.

И това общество желае заплата 2000 К и да сме в ШЕНГЕН и да ни знаят. С кво бе, с каквооооо… Мене персонално би ме било позор да ме знаят като злощастник, но вие си знаете.

Прескочете следващия обречен на смърт, ЩОТО ви се пуши, бързате или НЕМАТЕ нерви в този момент за ТВА. "

А ето и коментара на перничанин, който провокира плевел разговор с авторката на поста:

" Сега, първо ще ти кажа, че преди няма и месец съм лежал на земята 40 минути до изцяло чужд до момента в който пристигна кола за спешна помощ. Във вода и тиня. Лежа до него и му приказвам и проследявам да не пукне. Ще го направя отново, тъй като съм си подобен. Но поста то е малоумен. Няма потребност от това. Няма потребност да обиждаш и да слагаш хората под общ знаменател. Ти какво очакваш децата да създадат? Дреме им на задните елементи. И са прави. Не им е работа. Та те са деца. Ние сме възрасните. Ние би трябвало да покажем, с цел да може те да видят. Ние би трябвало да ги учим.

С този коментар не учиш никого на “правилно ”. Напротив. Насаждаш ненавист и негативни страсти. И аз можехда плясна фотография. Или да кажа какъв брой постепенно пристигна колата за спешна помощ. Или по какъв начин след 40 минути очакване пристигна полиция първо и не знаеха какво да вършат. Или, че като пристигна спешна помощ трябваше аз да го качвам в колата за спешна помощ, а не шестимата души, които взимат заплата с помощта на моите налози. Можеше да пусна пост, да. Да се върша на воин и да наскърбявам другите, да. Можеше. Но отново, това по какъв начин оказва помощ? "

И още един коментар, разказващ друга история, приключила с драматичен край:

" Разбирам разочарованието ти, само че за жалост е изгубена идея на всички равнища! Ще ти дам образец: Преди към 2 години, другарка ми звъни в 3 ч. измежду нощ, че пред входната и врата има пийнал човек и тя не може да си влезне! Времето беше неприятно, валеше изобилен сняг, и беше натрупало много! Отидох, видях защо става въпрос, индивида си беше пийнал, едва съответен, и наквасен с всевъзможни телесни течности и аромати, и явно имаше потребност от помощ!

Звъннах на 112 за кола за спешна помощ и полиция, и го реалокирах на завет! Дойдоха и двете институции, като реакцията на колата за спешна помощ беше: Аааа, тва е еди кой си - знаеме си го!

Отказаха да го вземат, а и полицията сподели че нищо не може да направи! Аз персонално нямаше какво друго да направя, и ги помолих най-малко да ми оказват помощ да го вкараме във входа на по-топло и завет, да се наспи и да се пооправи! Рано сутринта хората от входа, излизайки на работа, са го прескачали, и чак към 10-11 ч. са разбрали, че в последна сметка е умрял......

Поинтересувах се какво се е случило, тъй като ми беше съзнателно, и разбрах следното: 55-годишен, пийнал, натровил се с на ниска цена алкохол, и в случай че му беше направена една промивка, щеше да оцелее, само че уви... "

Не ни се желае да вършим систематизирания, просто ви предложихме няколко истории - идентични в същността си, приключили по друг метод, само че посочили едно и също. Какво е то съгласно вас?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР