Човек трудно може да пренебрегне храната - няма как да

...
Човек трудно може да пренебрегне храната - няма как да
Коментари Харесай

Водата - защо никога не бива да я забравяме

Човек мъчно може да пренебрегне храната - няма по какъв начин да забравим да похапнем, откакто самият организъм ни " напомня " за това.
 Храненето, хидратацията, тренировките и какво да вършим, с цел да имаме добра памет
Ежедневни привички за добра памет

За да бъде мозъкът по-млад по-дълго

Но не е същото и с приема течности. Те сигурно с доста по-голяма лекост могат да се подценен.

Въпреки че целесъобразният дневен банкет на вода може да варира, едно е несъмнено - жизненоважно е да останем постоянно хидрирани. И в случай че се питаме за какво - ето няколко съществени аргументи (oще повече когато сме пред прага на летния сезон).

Красива кожа

Питейната вода оказва помощ на кожата да задържа влагата, което покачва еластичността и понижава значително видимостта на бръчките.
 Снимка 572629

Водата оказва помощ също за изхвърляне на токсините и за понижаване на черните точки и останалите недостатъци по кожата. Дори и за изчистване на акнето.

Кръвното налягане

Кръвта се състои от към 90% вода. Затова дехидратацията може да докара до втвърдяване на кръвта - което от своя страна покачва кръвното налягане. А високото кръвно може да аргументи животозастрашаващи положения. Затова е значимо да пием задоволително вода, с цел да го понижим.

Ползите за мозъка

Тъй като мозъкът е формиран 80% от вода, надлежно хидратацията е от значително значение.
 Снимка 572630

Тя усъвършенства концентрацията и усвояването на познания, оказва помощ за балансиране на настроението и страстите и служи за поддържане на функционалността на паметта.

Слюнката

Водата съставлява и 99.5% от слюнката - която пък е виновна за храносмилането на храната и поддържането на устната хигиена.

Без задоволително количество слюнка рискът от орални проблеми се усилва доста.

Телесната температура

Пиенето на вода ще помогне на тялото да остане добре охладено при високи външни температури. Защото когато тялото се загрее, водата излиза на повърхността на кожата и се изпарява - което има охлаждащ резултат.
 Снимка 572628

Храносмилателната система

Червата се нуждаят от огромно количество вода, с цел да действат добре. Дехидратацията може да аргументи храносмилателни проблеми, запек и несъразмерни равнища на стомашна киселина.

И ставите

Водата е значима за поддържането на хрущяла и съединителната тъкан, която покрива и пази краищата на нашите кости, припомня Stars Insider.
 Студената вода, хидратацията и за предпочитане ли е пред тази със стайна температура
Наистина ли е нездравословна студената вода

Митове и обстоятелства

Дългосрочната дехидратация може да докара до понижаване на въпросния хрущял, което пък от своя страна да провокира болежка и увреждане на ставите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР