Човек прекарва много време вкъщи, затова е необходимо домът да

...
Човек прекарва много време вкъщи, затова е необходимо домът да
Коментари Харесай

9 предмета у дома, които винаги са пълни с бактерии и микроби

Човек прекарва доста време у дома, по тази причина е належащо домът да е спретнат и чист. Често пъти не се замисляме, че държим някои движимости, които се оказват нездравословни за здравето. Те могат да доведат до неприятни инфекции и проблеми със здравето. Сега ще ви разкажем кои са тези предмети.

1. Кухненската гъба

Тя е съвършения разплодник на всевъзможни бактерии и микроби. Водата благоприятства за тяхното размножаване и разпространяване и когато гъбата е влажна и съдържа елементи от храната, това е сериозна причина на завъждане на бактерии, гъбички и микроби. Намерете метод да почиствате добре вашите гъби, има хубави препарати и домашни способи за това.

2. Дървени дъски за рязане

Само за съпоставяне, по повърхността на дървената дъска има двеста пъти повече бактерии от повърхността на тоалетната седалка. Звучи стряскащо, само че е истина. Затова вместо да ползвате дървени дъски е добре да ги замените с пластмасови или дъски от керамика. След рязането е добре да дезинфекцирате дъската с малко оцет, преди да я измиете, с цел да убиете нежеланите микроорганизми по нея.

3. Фризер и ледник

Погрешно е да си мислим, че студът убива микроорганизмите. Чекмеджетата на хладилника са уязвими, тъй като там се съхраняват плодове и зеленчуци. Ако не се почистват, това може да докара до плесен и мухъл. Във фризера също би трябвало от време на време да се почиства с вода и супен, тъй като там също остават по-малък брой микроорганизми.

4. В банята

Заради високата мокрота, това помещение би трябвало постоянно да се дезинфекцира и чисти. Микроорганизмите обичат влагата и се закотвят по ъглите на банята. Те завземат всяка една цепнатинка, канал или решетката на вентилатор.

Намерете хубава четка и добър дезинфектант и минете с нея по местата, за които скоро не сте се сещали.
 Едно ампутиране на края на гъбата за чинии води до пестенето на пари Едно ампутиране на края на гъбата за чинии води до пестенето на пари
Запознати сме с обстоятелството, че гъбата за чинии би трябвало да се сменя постоянно, тъй като въпреки и да я мием (според нас) добре, животът й няма да бъде...

5. По четката за зъби

Не забравяйте да измиете добре четката за зъби преди всяко нейно потребление. Така ще отмиете неприятните бактерии, които може да попаднат в устата и да увредят зъбите и венците.

6. Тоалетното помещение

Това е място, което благоприятства за завъждане на всевъзможни бактерии. Те са на всички места и е неправилно да се концентрирате върху разчистване и стерилизация единствено на тоалетната дъска. Добре е да минете цялото помещение, тъй като стените също може да имат предостатъчно количество микроорганизми.

7. Дръжките на вратите
 Защо би трябвало да сложим кухненска гъба в хладилника? Защо би трябвало да сложим кухненска гъба в хладилника?
В забързаното всекидневие не всяка стопанка може да си разреши всекидневно пазаруване на пресни зеленчуци и плодове. И обикновено повече...

Това е място, където се пипа от ръцете. А ръцете не постоянно са чисти. Следователно по дръжките остават бактерии, които би трябвало да третирате с някакъв препарат, или да ги минете с напоена с алкохол или алкохол забрадка.

8. По матраците

Акарите обичат материята на матраците, а това вреди доста на здравето. Изпирайте спалното си долни дрехи най-малко един път седмично при 60 градусова температура на пералнята.

9. Телефони, таблети, клавиатури и мишки

Намерете специфични кърпички, с цел да почиствате повърхностите им. Това са неща, което доста постоянно пипате и не е ясно дали постоянно сте с чисти ръце.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР