Човек постоянно се старае да бъде по-здрав и щастлив. Но

...
Човек постоянно се старае да бъде по-здрав и щастлив. Но
Коментари Харесай

6 здравословни навика, които могат да станат вредни

Човек непрекъснато се старае да бъде по-здрав и благополучен. Но в своите старания ние рискуваме да отидем доста надалеч, защото всяка прекаленост може да се окаже нездравословна.

Eто няколко образеца за това по какъв начин здравословните привички могат да се окажат нездравословни, когато с тях се прекали.

1. Прекомерно въодушевление по физическите извършения. На тялото ви не е належащо повече от три-четири дни в седмицата натоварване в продължение на 30-45 минути, което би трябвало да е ориентирано към възстановяване на сърдечната активност. Аеробика би трябвало да практикуваме през ден, като я сменяме с йога, пилатес, разходки и силови извършения.

2. Избягване на слънцето. На нашето тяло му е нужен витамин D, с цел да поддържа силата си, здравите си кости и за подсилване на имунната система. Единственият метод за приемане на витамин D е посредством слънчевата светлина. Затова не би трябвало да прекаляваме със слънцезащитните кремове. При ежедневните дейности на открито е добре да се любуваме на въздействието на слънцето върху кожата ни. Единствената част, която постоянно би трябвало да предпазваме, е лицето.

3. Използването на антибактериални средства. Заслужава си да носите в чантата си антибактериални сапуни и гелове, само че несъразмерната обвързаност към тези средства може да отслаби способността на тялото ви да се оправя с бактериите.

4. Сънят. Средно на човек му трябват 8 часа сън дневно. Ако непрекъснато не си доспивате или спите повече от 9 часа – то вие не живеете по-здравословно. Твърде късият и прекомерно дълъг сън е нездравословен за кожата и провокира отичане, преяждане, положение на комплицираност и меланхолия.

5. Климатиците. Въпреки че в парещ летен ден климатикът ви дава чувство за хладина, не би трябвало да дишате студен, модифициран въздух през целия ден и цяла нощ. В него може да се съдържат бактерии и микроби и всевъзможни частици прахуляк. На всеки няколко часа е належащо да се изключва климатикът, да се отваря прозорецът и да се излиза на открито на пресен въздух.

6. Пристрастеността към органични артикули. Въпреки че органичните артикули като плодовете, зеленчуците са скъпа храна, те могат също да се окажат мощно обработени. Здравословният артикул не значи, че той би трябвало да бъде органически. Купувайте артикули, на етикетите на които има по-малко добавки, малко количество натурална захар, натрий и обработени въглехидрати.

infoniac.ru

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР