Човек не може да е здрав, ако в храната му

...
Човек не може да е здрав, ако в храната му
Коментари Харесай

Магнезий и хранене

Човек не може да е здрав, в случай че в храната му не доближават магнезиеви соли. Йоните на магнезия вземат участие във всички процеси, които се реализират в човешкия организъм.

Тялото на индивида се състои от кафези, като всичките им витални функционалности – обмяна на веществата, образуване на белтъчини, разделяне, филтриране, са самостоятелни. Но всички тези процеси се управляват от магнезия.

Магнезият е биоелемент, който дейно работи върху всичко, което се случва в клетките. Липсата на магнезий забавя всички процеси. Жените, които страдат от липса на магнезий, раждат по-трудно и по-бавно.

Ако се храните с артикули, които са богати на магнезий, калций и белтъчини, а също по този начин витамините С, Е, D и В, в никакъв случай няма да страдате от някои неприятни чувства.

Сред тях са неочакваният световъртеж, загуба на равновесие, трепкане на клепачите, непроизволни придвижвания на мускулите, мъгла и блещукащи точки пред очите, вдървяване на крайниците, конвулсии, рухване на косата, чупливи нокти, кариес.

Освен това – бърза отмалялост, постоянно главоболие, компликации с концентрацията, сензитивност към измененията във времето, към студа и влажността, зъбобол, болки в мускулите и ставите, сърцетуптене, аритмия, бодърствуване, кошмари, пристъпи на самосъжаление, предпочитание да правите доста неща по едно и също време, които не можете да довършите, остри болки в стомаха, съпроводени от време на време с разстройство, чувство за тежест в тялото.

Нервните импулси зависят от преместването на йоните на минералите, главно на калция и магнезия, само че в случай че магнезият е прекомерно малко, обменът на йони е нарушен, нарушават се и имунните процеси. Имунната система отслабва, покачва се чувствителността към болежка, стрес, възпалителни процеси.

 Страх

Магнезият се съдържа в пшеничните кълнове, черния дроб, триците, маята, множеството растения, най-много в бобовите култури – боб, соя, грах, леща. Освен това го има и в жълтъците, сиренето, кашкавала, картофите, рибата, изварата, киселото мляко, сметаната, зелето, цвеклото.

При затлъстяване и заболявания на сърцето потребността от магнезий нараства. Затова, в случай че страдате от наднормено тегло или заболявания на сърдечно-съдовата система, наблегнете на артикули, богати на магнезий. Липсата на магнезий може да провокира инфаркт.

Липсата на магнезий може да провокира страхове, безпокойствие, раздразнителност, липса на самообладание, непрекъсната отмалялост, неконтролируемо неспокойствие. Ако сте подложени на въздействието на мощен звук, това ще унищожи магнезия в организма ви, тъй че би трябвало незабавно да си го набавите.

Всъщност хората, които се назовават сови поради това, че се разсънват късно, страдат от липса на магнезий – поради тази липса хормоните им се отделят погрешно и вечер те се радват на нараснала интензивност, а заран – на отмалялост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР