Човек настръхва, когато знае, че този, който го моли за

...
Човек настръхва, когато знае, че този, който го моли за
Коментари Харесай

Премиерът: Човек настръхва, когато знае, че този, който го моли за помощ, може да не е жив в следващите 48 часа

Човек настръхва, когато знае, че този, който го моли за помощ, може да не е жив в идващите 48 часа. Това сподели пред медиите в Брюксел министър председателят.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 942
„ Това раздруса всички водачи към масата. Няма да има боен спор НАТО-Русия, до няколко дни Украйна ще е паднала “, добави той.

По думите му диалозите за сериозността на глобите против Русия не престават.

„ Със сигурност ще обиден огромни браншове на съветската стопанска система, пътуването и активите на значими хора, които са взели решенията за вчерашната експанзия. Ние сме сътрудник на Европейски Съюз и НАТО. 1/3 от украинската войска е към този момент унищожена. Мерките, които идват и които ще бъдат оповестени, е с цел да покаже Европейски Съюз, че не може да стои безучастно, когато хората умират “, съобщи министър-председателят.

По думите му никой не е предполагал, че съветската офанзива ще е толкоз огромна.

По отношение на прибирането на сънародниците ни от Украйна, Петков съобщи:

„ Направен е доста сериозен щаб в МвНР. Координираме се с посланиците в прилежащите страни. Министър Генчовска се е отдала на идеята. Министър Лорер й оказва помощ. Невероятно е, че това се случва в този момент. Не единствено остро ще осъждаме, а с един глас поддържаме тезата, че Руската федерация би трябвало да бъде осъдена за дейностите си “, акцентира той.

Той уточни, че е наясно, че наложените наказания няма да съумеят да повлияят персонално на съветския президент Владимир Путин.

„ Нямаше глас за меки ограничения. България няма да се дели от групата и да имаме по-уклончиви отзиви. Не! “, безапелационен бе министър председателят.

Европейските водачи са разискали и енергийната сигурност.

„ С Мицотакис говорихме, че гръцката връзка става главен приоритет. Трябва да сме подготвени за всевъзможни обстановки, в това число ответните наказания. Трябва да помислим по какъв начин цената на газа в Европа е обвързвана с цената на тока. В момента има такава директна връзка. Важно е семействата във всяка една от страните да не бъдат наранени и да бъдат укрепени по най-хубавия метод “, уточни.

Той означи, че бежанците не са тези, с които сме привикнали.

„ Това са нашите родственици, нашето семейство. Готови сме да ги посрещнем. Това са европейци, интелигентни и образовани хора. Има висококвалифицирани програмисти. Никоя от европейските страни не се опасява от тази бежанска вълна “, изясни.

„ Путин би трябвало да знае, че всички работим в един глас. Всяко деяние има тази цена. Европа ще бъде дружно. Ще работим по този начин, че да не може да избира една страна против друга. Всички дружно ще работим против хибридните офанзиви на Русия. Очаквайте всевъзможни офанзиви “, предизвести министър-председателят.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 942  Стотици задържани съветски мирни жители излезли на митинг против войната в Москва и Санкт Петербург

Стотици задържани съветски мирни жители излезли на митинг против войната в Москва и Санкт Петербург  Ивайло Мирчев: За Путин е все едно дали ще нападне Одеса или Варна, би трябвало да желаяме войски на НАТО у нас Ивайло Мирчев: За Путин е все едно дали ще нападне Одеса или Варна, би трябвало да желаяме войски на НАТО у нас  Турция резервира оптимизъм за туристическия сезон макар спора в Украйна Турция резервира оптимизъм за туристическия сезон макар спора в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР