Човек може да се зарази повторно с коронавируса 2019-nCoV, независимо

...
Човек може да се зарази повторно с коронавируса 2019-nCoV, независимо
Коментари Харесай

Китайски експерт: Човек може да се зарази повторно с коронавируса

Човек може да се болести наново с ковид 2019-nCoV, без значение че организмът му към този момент е построил имунитет против него, съобщи ТАСС. Това съобщи ръководителят на комисията за битка с ковид в пекинската Болница на китайско-японската дружба Чжан Цинюан.

"Някои антитела, създавани от човешкия организъм в отговор на заразяване, може да не просъществуват дълго - съобщи той на конференция. - Затова има риск от наново заразяване. " По думите на експерта, е належащо да се обезпечат отбрана и грижи за тези, които са били инфектирани с вируса и са се излекували.

Чжан Цинюан означи, че изключително внимание би трябвало да се обърне на хората с тежка форма на болестта, които се нуждаят от доста време за възобновяване си. "Освен това е нужно да се предпазят от простудни заболявания - сподели той. - Съветвам всички оздравели пациенти постоянно да минават повторни медицински прегледи ", цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Китай изолира 50 млн. души и би трябвало да им обезпечава храна

Официални статистически данни сочат, че в Китай 180 души към този момент са се излекували от новата форма на пневмония, провокирана от вируса 2019-nCoV. Независимо че броят на оздравелите не надвишава този на смъртните случаи, локалните специалисти считат, че в близко бъдеще обстановката ще се усъвършенства.

"Новият ковид може да се популяризира посредством животни - разясни епидемиоложката и член на Китайската академия на науките Ли Ланцзюан. - Ако животно, да вземем за пример домакински любим, е било в контакт със инфектиран човек, би трябвало да бъде сложено под карантина, тъй като коронавирусът се популяризира измежду бозайници. "

По-рано Ланцзюан посочи, че до заразяване с новия ковид може да се стигне посредством контакти, тъй като той може да просъществува във външна среда към две денонощия, без значение че жизнеспособността му понижава след двучасов контакт с въздуха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР