Човечеството трябва да намери начин да впрегне съвременните технологии в

...
Човечеството трябва да намери начин да впрегне съвременните технологии в
Коментари Харесай

Технологиите не бива да балканизират обществото, призова Обама в интервю с принц Хари

Човечеството би трябвало да откри метод да " впрегне " актуалните технологии в своя услуга по този начин, че те да " разрешават голям брой гласове, многообразие на гледните точки, само че не водят до балканизация на обществото, а разрешават на хората да намират общ език. "

Това сподели някогашният американски президент Барак Обама в диалог с английския принц Хари за Би Би Си.

В изявлението, чийто звук постоянно беше закачлив и съдържаше най-вече закачливи въпроси ( " Кого предпочитате: " Куийн " или кралицата? " ), Обама изрази терзанието си от бъдеще, в което хората четат и слушат само неща, даващи глас на личните им възгледи. " Една от заплахите на интернет е, че хората може да получат напълно разнообразни действителности. Може да се окажат обгърнати в пашкули от информация, утвърждаваща предразсъдъците им. "

Предшественикът на президента Доналд Тръмп не загатна нито един път настоящия жител на Белия дом (и прочут с честите си изявления в " Туитър " ) поименно. Той обаче сподели, че " всички на управителни позиции би трябвало да намерят способи да се пресъздаде общото пространство в интернет, " тъй като при сегашната обстановка безотговорната приложимост на обществените мрежи изкривява визията за комплицирани тематики и популяризира дезинформация.

" Социалните мрежи са в действителност мощен инструмент, с който хората с общи ползи могат да се събират, да се опознават и свързват. Важно е обаче те да го вършат и отвън мрежата... и да се опознават (и там). Защото истината е, че в интернет всичко е опростено, а когато се срещнеш с хората лице в лице, се оказва, че те са по-сложни. "

В студиото на Би Би Си кореспонденти обясниха за изявлението няколко часа след излъчването и публикуването му, че поради позицията си принц Хари мъчно би могъл да подхване политически тематики - в това число името на Тръмп - а и самият Обама надали би имал предпочитание да приказва по тях. Разговорът за изявлението стигна и до разисквания през днешния ден въпрос в Обединеното кралство дали Обама ще получи покана за сватбата на принц Хари следващата година, защото това може да докара до отрицателна реакция от Белия дом.



Обама трябваше да избира сред американски филми, спортове, долни дрехи, баскетболисти, звезди, Рейчъл или Моника от " Приятели " и други. Между принц Хари и брат му принц Уилям някогашният президент " тъкмо в този момент " избра Уилям, а сред два сериала - " Костюмари ", с присъединяване на годеницата на Хари Меган Маркъл, и " Добрата брачна половинка " - той уточни " Костюмари, явно ". " Чудесен отговор ", сподели принцът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР