Човечеството е изминало повече от половината път в борбата с

...
Човечеството е изминало повече от половината път в борбата с
Коментари Харесай

СЗО: Човечеството измина почти 60% от пътя в борбата с COVID-19

Човечеството е минало повече от половината път в битката с коронавирусната зараза. Въпреки това, макар този факт, може да предстоят нови непредвидени компликации, тъй че към момента е рано да се вършат прогнози по кое време ще завърши  пандемията от COVID-19. Това заявяв в изявление за швейцарския вестник SonntagsBlick основният откривател на Световната здравна организация (СЗО) Сумя Сваминатан.

В хода на диалога публицистите от изданието попитаха специалистката на какъв стадий е човечеството, в случай че съпоставим пандемия с маратон. „ Надявам се, че скоро ще покрием 60 % от маршрута. Но е допустимо да се наложи да преодолеем още една непредвидена планина ", сподели Сваминатан, базирайки се на пречките в битката против COVID-19. Все още прекалено много са незнайните, в това число и допустима поява на нови разновидности на вариантите на ковид, с цел да се приказва за края на пандемията, добави тя.

Епидемиологичната обстановка обаче се усъвършенства, защото в някои елементи на света по-голямата част от популацията е ваксинирано от 70 до 80 %, отбелязва Сваминатан. Но, в други елементи на света, да вземем за пример в Африка, изцяло ваксинирано е по-малко от 4 % от популацията. „ Колкото повече се помиряваме с това положение на нещата, толкоз по-голям е рискът от нови разновидности на вируса. Ето за какво СЗО приканва всички налични дози ваксини да се употребяват за увеличение на имунизацията по целия свят. Въпросът за използване на бустерни дози може да се разглеждасамо когато всички са изцяло имунизирани “, споделя в заключение тя.

Дисбалансът в разпространяването на имунизациите провокира " световна злополука ", само че към момента обстановката е поправима, коментира по-рано ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР