„Членството в Шенген е изключително важно, защото ще осигури много

...
„Членството в Шенген е изключително важно, защото ще осигури много
Коментари Харесай

Владислав Панев: Ако не влезем сега в Шенген, продължаваме да се борим догодина


„ Членството в Шенген е извънредно значимо, тъй като ще обезпечи доста по-бързо прекосяване на артикули, товари през всички граници. Това е водещ приоритет, в случай че не се реализира в този момент, продължаваме да го борим идната година “.

Това съобщи за БГНЕС депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев, разяснявайки информацията, която БГНЕС популяризира, че няма да има гласоподаване на кандидатурите на България и Румъния за Шенген по искане на Нидерландия.

„ Знаем какви са проблемите в Нидерландия, знаем, че имаше избори и какви са резултатите - евроскептична партия победи, тъй че в действителност компликации ще има, само че това е изключителна цел за България”, съобщи Панев.

В Букурещ управляващите ще се опитат да свикат ексклузивен съвет по правораздаване и вътрешни работи след средата на декември, на който ще бъде разисквано присъединението на две стъпки, влизане на въздушните граници от март 2024 година

Владислав Панев разяснява, че е извънредно значимо да впрегнем всички сили, с цел да може да се свика този съвет и датата да е реалистична. „ Трябва деен разговор с Австрия и Нидерландия, да забележим къде са проблемите, поради които те отхвърлят да ни одобряват. В този смисъл през разговор и промени ще реализираме задачата си “, акцентира депутатът от ПП-ДБ.

Той е уверен, че сме изпълнили всички условия за участие в Шенген. „ Парадоксът е, че сме изпълнили всички условия за Шенген, само че не ни пускат. За Еврозоната назад - не сме изпълнили изискванията, само че желаят да бъдем присъединени. Тук става въпрос за политически пазарлък, който би трябвало да водим до момента в който ни одобряват в Шенген”, добави Панев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР