Членството ни в Европейския съюз е най-важното и положително събитие

...
Членството ни в Европейския съюз е най-важното и положително събитие
Коментари Харесай

Ева Майдел: Членството ни в ЕС е най-положителното събитие за последните 30 г. у нас

Членството ни в Европейския съюз е най-важното и позитивно събитие за България в последните 30 години. На днешния Ден на Европа би трябвало да си дадем сметка, че сме част от най-хубавото място за живеене в света, каквото е Европейски Съюз, и не съществува по-добра опция. Както знаем, този развой не е необратим, и по тази причина е значимо да продължим по пътя на европейска интеграция, който започнахме през последните години, като влизане в Еврозоната и в Шенген. Днес даваме старт на диалога за бъдещето на европейската интеграция. В идващите месеци е значимо българите да не сме единствено фенове, а дейни участници в него. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел, която беше представител в събитието на Европейския комитет на районите за началото на Конференцията за бъдещето на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Сред участниците бяха зам.-председателят на Европейската комисия по народна власт и демография Дубравка Шуица, португалският министър на Европейските политики Ана Паула Закариас, ръководителите на Европейския комитет на районите Апостолос Цицикостас и на Европейския съвет на общините – Стефано Боначини, както и други представители на националната и локална власт от Европа.

„ До през вчерашния ден говорихме, че е нужно да имаме формален диалог накъде желаеме да поеме Европейски Съюз. От през днешния ден той е реалност и би трябвало да стартираме да обсъждаме на практика решения на съответни проблеми, които европейската интеграция може да предложи. В кои сфери желаеме повече интеграция и в кои по-малко, по какъв начин да се взимат решенията и така нататък Най-важното е да не трансформираме този няколкомесечен спор в серия от събития в Брюксел сред политици и про-европейски организации. Трябва диалогът да стигне и отдалечени места, хора които не се интересуват всекидневно от Европейски Съюз. Искам да се чуят и сериозни, само че градивни гласове “, съобщи Ева Майдел, която е ръководител на Международното Европейско придвижване от 2017 година и взе участие в работната група на Европейската национална партия в Европарламента по Конференцията за бъдещето на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР