Членовете на Камарата на представителите Лоис Франкъл (демократ от Флорида),

...
Членовете на Камарата на представителите Лоис Франкъл (демократ от Флорида),
Коментари Харесай

Демократи: Тръмп да не кани Г-7 в свой курорт

Членовете на Камарата на представителите Лоис Франкъл (демократ от Флорида), Бени Топмсън (демократ от Мисисипи) и Стив Коен (демократ от Тенеси) внесоха в Конгреса законопроект за възбрана на федералното финансиране за срещата на върха на Г-7, чийто хазаин би трябвало да е американският водач Доналд Тръмп в курорта Trump National Doral Miami във Флорида. Това беше обявено на уеб страницата на Франкъл.

" Инициативата не разрешава финансирането на срещата на върха на Г7, която би трябвало да се организира в курорта на Тръмп. Освен това законопроектът изисква от президента да даде на Конгреса всички документи, свързани с решението му да организира срещата на Г-7 на територията на негова благосъстоятелност ", се споделя в изказването.

" Тръмп не се срами от корупцията си. Той злоупотребява с пълномощията на президент и нарушава закона, като насочва милиони долари от американски и задгранични средства към фамилните си предприятия, организира значима среща на международните водачи в курорта си ", споделя Франкъл в изказване.

Срещата на върха на Г-7 ще се организира на 10-12 юни следващата година 2020 година в курорт на Тръмп " Дорал Маями " във Флорида

В началото на септември демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати започнаха следствие на хипотетичните опити на Тръмп да употребява формалното си състояние, с цел да се обогати персонално посредством публични събития в курортите си. Според конгресмените спорът на ползи при положение на среща на върха в курорта Тръмп ще бъде, че американският президент ще получи материални облаги от обстоятелството, че задграничните страни ще заплащат за настаняване на своите делегации. Освен това фирмите, благосъстоятелност на ръководителя на Белия дом в този случай, също могат да получават средства от федералното държавно управление и държавните органи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР