Членовете на френската крайнодясна партия Национален фронт гласуваха за нейното

...
Членовете на френската крайнодясна партия Национален фронт гласуваха за нейното
Коментари Харесай

Партията на Марин Льо Пен сменя името си

Членовете на френската крайнодясна партия „ Национален фронт " гласоподаваха за нейното преименуване на „ Национален общ брой “ в опит да се разграничат от историята на партията, която доста гласоподаватели свързват с расизъм и антисемитизъм, съобщи Ройтерс.

В тирада по време на партиен конгрес в Лион ръководителят на партията Марин Льо Пен опита да затвърди позицията си в партията, откакто през месец май 2017 година загуби изборите за президент от Еманюел Макрон.

Льо Пен съобщи, че това решение ще даде на партията ново начало и че си слага за приоритет да се върне във властта като се коалира с други партии.

„ Това затваря глава от историята на нашето придвижване, само че отваря нова и по-добра, която няма да е по-малко славна “, сподели ръководителят на партията.

Новото име „ Национален общ брой “(Rassemblement National на френски), демонстрира желанието на партията да поведе след себе си по-малките десни партии и да се отърве от антагонистичните настроения на остарелия Фронт, добавя Льо Пен.

За да покажат последователност към остарялата армия, от партията взеха решение да запазят своята емблема - пламък в алено, бяло и синьо.

Промяната в името идва година преди идващите избори за Европейски парламент, на които Льо Пен се надява да се коалира с други десни обединения, с цел да се изправи против партията на президента Еманюел Макрон.

Нейната 28-годишна племенница Марин Марешал, която е считана за евентуален предстоящ водач на крайнодесните, разгласи неотдавна завръщането си в политиката, откакто се отдръпна преди към година.

В опит да се разграничи от фамилията си и да построи лична политическа кариера, Марин Марешал отстрани фамилното си име Льо Пен от профилите си във Фейсбук и Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР