Членовете на ЕП ще предупредят Турция, че трябва да подобри

...
Членовете на ЕП ще предупредят Турция, че трябва да подобри
Коментари Харесай

Турция: състоянието на правата на човека продължава да се влошава

Членовете на Екологичен потенциал ще предупредят Турция, че би трябвало да усъвършенства положението на правата на индивида, в случай че желае да продължи договарянията за присъединение.

Въпреки че в последно време връзките сред Европейски Съюз и Турция означават леко усъвършенстване, членовете на Екологичен потенциал са обезпокоени от продължаващото утежняване на главните права и върховенството на закона в страната.

По време на дебата в понеделник и гласуването на годишния отчет за Турция във вторник се чака евродепутатите да приветстват готовността на Турция да работи като медиатор във войната на Русия против Украйна и да подчертаят, че е жизненоважно Европейски Съюз и Турция да си сътрудничат добре в региона на външната политика и сигурността. Вероятно евродепутатите ще издигнат въпроса за това, че президентът на Турция се опълчва на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

Контект

Поради неналичието на продемократични старания, договарянията за присъединение с Турция на процедура са в застой от 2018 година насам.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР