Членовете на Алианса трябва да гарантират, че Украйна ще получава

...
Членовете на Алианса трябва да гарантират, че Украйна ще получава
Коментари Харесай

Столтенберг: Съюзниците от НАТО трябва да въоръжат Украйна за настъплението

Членовете на Алианса би трябвало да подсигуряват, че Украйна ще получава задоволително оръжия, с цел да продължи контраофанзивата си против Русия, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


Западните съдружници на Киев ще се срещнат в четвъртък в централата на НАТО в Брюксел, с цел да получат от украинския министър на защитата най-новата информация за хода на настъплението.

" Най-очевидното нещо е да се подсигурява, че те имат оръжията, доставките и поддръжката, с цел да продължат да организират настъплението ", съобщи Столтенберг пред публицисти, съобщи Агенция Франс Прес.

Столтенберг съобщи, че постоянно се е знаело, че Украйна ще понесе загуби, до момента в който се пробва да пробие мощно укрепените съветски линии.

" Ще има и загуби, когато става въпрос за модерното съоръжение на НАТО ", сподели той.

" Никой не е очаквал да има нулеви жертви. "

Столтенберг повтори, че украинската атака бележи прогрес, само че съобщи, че " към момента е рано и не знаем дали това ще бъде повратна точка във войната ".

Столтенберг съобщи, че чака министрите на защитата на НАТО на последваща среща в петък да се спогодят за " доста " увеличение на задачите за количеството муниции, с които би трябвало да разполага всеки член на НАТО.

Освен това на срещата на върха идващия месец в столицата на Литва Вилнюс НАТО счита да утвърди " проект за деяние за отбранително произвеждане ", с цел да се опита да накара западните отбранителни промишлености да усилят производството.

Столтенберг съобщи, че до момента през тази година страните от НАТО са поръчали взаимно 155-милиметрови снаряди на стойност 1 милиарда $.

Увеличаването на броя на оръжията идва в миг, когато Европейският съюз - който има 22 членове в НАТО - също започва проект за доставяне на Украйна с един милион снаряда и за подкрепяне на индустрията.

Длъжностните лица са внимателни във връзка с дублирането на напъните на двете организации и спомагателния напън върху към този момент претрупаните производители. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР