Членове на ДАЕШ (Ислямска държава) нахлуха в няколко села в

...
Членове на ДАЕШ (Ислямска държава) нахлуха в няколко села в
Коментари Харесай

ДАЕШ отвлече 19 души в две отделни атаки извън Киркук

Членове на ДАЕШ (Ислямска държава) нахлуха в няколко села в покрайнините на оспорваната иракска провинция Киркук, отвличайки минимум 19 души , заяви локален източник за " Кюрдистан 24 ".

Това е последната от поредност акции на джихадистите в южните и югозападните села на богатата на нефт провинция , области, където чиновници и поданици предизвестяват, че дейностите на бойците се акривизират .

В понеделник вечер бойците от ДАЕШ влизат в селата на Ал-Мубадад и Зуба-джадида в покрайнините на град Рашад и отвличат към 16 души.

Сред отвлечените е новият началник на село Зуба-джадида . ДАЕШ постоянно се насочват към локални водачи , известни като мухтари, обвинявайки ги в съдействие със силите за сигурност и други иракски управляващи.

След отвличането джихадистката група поема отговорност в онлайн изказване, за офанзивите в региона .

 Помпео твърди Ирак, че ще се борят с ДАЕШ и след евакуиране на войските
Помпео твърди Ирак, че ще се борят с ДАЕШ и след евакуиране на войските

Вашингтон може удължи до 90 дни освобождението на Ирак от наказания против Иран

Местни поданици разясняват, че предходната седмица също има сходни офанзиви в региона, само че полицейски управляващи оповестяват, че не са били известени.

Отвличанията съответстват с коледната нощ за " да притеглят внимание " , по този начин бойците " желаят да потвърдят съществуването си по всевъзможен метод ", оповестяват представители на силите за сигурност.

Такива офанзиви припомнят за тактиката , употребена от джихадистката група през годините, преди да разгласят самопровъзгласения си халифат в Северен Ирак през 2014 година

Миналата година Ирак разгласи победа над ДАЕШ, само че бойци продължава да прави набези, отвличания и засади в разнообразни провинции на север, в оспорваните територии.

 ДАЕШ започнаха голямо нахлуване против сирийските кюрди
ДАЕШ започнаха голямо нахлуване против сирийските кюрди

Тежки конфликти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР