Членове на бившия Национален оперативен щаб (НОЩ) срещу коронавируса влязоха

...
Членове на бившия Национален оперативен щаб (НОЩ) срещу коронавируса влязоха
Коментари Харесай

Членове на НОЩ отричат да са взимали по 35 000 лв. на месец за работата си

Членове на някогашния Национален действен щаб (НОЩ) против ковид влязоха в пояснителен режим, че не са получавали хонорари за работата си в него, отвън заплатите, които обикновено взимат на заеманите от тях постове.

Повод за реакцията е изявление на икономическия специалист и някогашен народен представител от “Има подобен народ “ Мика Зайкова отпреди няколко дни, в което тя твърди, че членове на НОЩ са получавали по 30-35 000 лв. без да правят нищо.

“Пандемията не е отминала, единствено е затихнала. Някои не могат да ръководят рецесии, а тази рецесия беше доста дълбока. Този някой е бившето държавно управление и по този начин нареченият щаб. Те взимаха по 30-35 хиляди лв. заплати на месец, което е немислимо и за най-елитните IT експерти в България, а на процедура не правиха никаква активност . Виждате цялата неразбория в здравната система “, сподели пред БГНС Мика Зайкова на 31 май. Тя обаче не прецизира кого засяга и в какво качество е получавал такава заплата.

Пръв на изявлението още същия ден реагира шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, който отхвърли да е взимал пари за присъединяване си в щаба.

“Не са 35 000, а 39 000 лв. “, пошегува се проф. Кантарджиев, само че посочи, че истината била напълно друга. “Никога не съм взимал заплата и не знам сътрудници от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доцент Ангел Кунчев също не са взимали “, сподели той пред БГНС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР