Членове на албанското правителство заявиха днес, че страната е готова

...
Членове на албанското правителство заявиха днес, че страната е готова
Коментари Харесай

Албания предлага украински войници да се обучават във военновъздушната база на НАТО в Кучова

Членове на албанското държавно управление обявиха през днешния ден, че страната е " подготвена да поддържа и образова украински бойци " в новата военновъздушна база на НАТО, открита в Кучова.


Подобно решение може да бъде взето, в случай че Алиансът и украинските управляващи имат потребност от това, сподели през днешния ден албанският вицепремиер Белинда Балуку, заяви " Албениън пост ".

По време на церемонията по откриването преди дни албанският министър-председател Еди Рама акцентира, че смисъла въз основата " се простира оттатък границите на Албания ".

Разположена в град, който преди този момент е носил името на руския деспот Йосиф Сталин, преди време базата е била дом на десетки самолети руско и китайско произвеждане, оставени години наред да ръждясват навън.

През последните две години площадката в централния град, който в този момент се назовава Кучова, беше превърната в съвременно оборудване с поддръжката на НАТО.

След ремонта оборудването действа като тактическа оперативна база с актуализирана писта с дължина над два километра и актуализирана контролна кула.

Тя има потенциал да приема най-съвременни военни самолети и ще може да се употребява и за презареждане с гориво и предпазване на муниции. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР