Членът на ръководството на партия „Да, България“ Ивайло Мирчев екзалтирано

...
Членът на ръководството на партия „Да, България“ Ивайло Мирчев екзалтирано
Коментари Харесай

Как „Да, България“ припозна брата на Христо Бисеров в атаката си срещу главния прокурор

Членът на управлението на партия „ Да, България “ Ивайло Мирчев екзалтирано популяризира във вторник по здрач видео в профила си във Facebook, на което се вижда по какъв начин основният прокурор Иван Гешев напуща Съдебната палата в Хасково под истеричните викове на петима протестиращи, написа " ".

Напоследък Мирчев се трансформира в персонален оператор на водача на „ Да, България “ Христо Иванов, като всяка негова изява, посещаване или разходка по улицата биват заснемани и популяризирана в обществените мрежи онлайн, а по-късно и на запис.

Активността в отразяването на всекидневието на Иванов от страна на Мирчев от време на време обаче играе неприятна горещина на шефа му. Пример за последното е сниманото от Мирчев без да желае видео от една от вечерите на митингите в София, на което водачът на „ Да, България “ бе уловен да беседва с близкия до групировката СИК Димитър Ламбовски, като последният се опита да му даде доклад за състоял се диалог сред трети човек и известният в българския ъндърграунд Младен Михалев – Маджо.

Видеото разбуни духовете в обществото, а абсурдът закупи много съществени измерения, само че бързо бе заметен от околните до Иванов, като самият той не уточни никакво съответно пояснение за излъчената сценка.

„ Сензационната “ вест за другояче рутинната среща на обвинител №1 с магистрати от Районна и Окръжна прокуратури – Хасково във вторник, излъчена още веднъж от Ивайло Мирчев, бе мултиплицирана от медии – група от уеб сайтове и бТВ, чиято публицистична политика от години е ориентирана против активността на държавното обвиняване, с внушението, че Гешев се е срещнал с „ националната обич “.

Читател на „ Правен свят “ от Хасково се свърза с редакцията, с цел да обясни детайлности за акцията на неколцината протестъри пред Съдебната палата в града. От писмото му се схваща, че уредник на митинга против Иван Гешев във вторник се оказал Марио Бисеров - братът на изцяло почтения за „ пране на пари “ и „ укриване на налози “ някогашен политик Христо Бисеров.

Оказва се, че точно Марио Бисеров, който е прочут в Хасково като локален синдикалист, в последните месеци провел малобройни протестни акции, в които се включвали малко на брой представители на тогавашната организация на Съюз на демократичните сили, откъдето в политиката влезнал и брат му – някогашният заместител ръководител на Народното събрание Христо Бисеров.


Марио Бисеров (в срядата) провежда малобройна акция против основния прокурор в Хасково

Така се оказва, че „ Да, България “ в Хасково интензивно си партнира с брата на някогашния заместник-председател на Движение за права и свободи Христо Бисеров, чиято политическа кариера стартира точно от Хасково, само че като „ сив кардинал “ на Съюз на демократичните сили по времето, в което партията се ръководеше от Иван Костов.

Христо Бисеров и доведеният му наследник Ивайло Главинков бяха упрекнати от прокуратурата за пране на пари и укриване на налози, само че поради отхвърли на Швейцария да разкрие банковата загадка, политикът бе изцяло оневинен, а по-късно даже осъди държавното обвиняване поради следствията против него.

Сблъсъкът на Христо Бисеров с правораздаването започва на 15 ноември 2013 година, когато стана обвинен, и завършва на 21 декември 2016 година, когато дефинитивно бе оневинен от Върховния касационен съд. На 6 ноември 2013 година от прокуратурата оповестиха, че основният прокурор Сотир Цацаров е получил от ръководителя на ДАНС писмена информация, в която имало информация за вероятно осъществени закононарушения срещу финансовата и данъчната система от Христо Бисеров и Ивайло Главинков.

Те са упрекнати в за пране на пари и погрешни данни в декларацията пред Сметната палата за 2012 година, както и че на 12 декември 2012 година наредил два валутни превода от швейцарските си активи към сметки на доведения си наследник Ивайло Главинков в Капитал банк в Скопие и не ги оповестил пред Българска народна банка.

Първият превод от сметката на Бисеров към Главинков бил 82 515 евро (161 386 лева.). Вторият е за 301 хиляди $. Два месеца по-късно от доларовата сметка на Бисеров в Швейцария били преведени още 34 676 евро, равни на 67 821 лева

Бисеров бе и измежду водещите членове на Съюз на демократичните сили, депутат в 36-ото, 37-ото, 38-ото Народно заседание, а в 38-ия парламент е и ръководител на основната комисия за национална сигурност. Той бе компактно до Костов до късната есен на 2000 година Малко по-късно той приканва някогашния министър председател да подаде оставка.

През януари 2001 година Бисеров основава Екип за проучване на политиката” (ЕКИП) и насочва предлагането Съюз на демократичните сили да поддържа Симеон Сакскобургготски.

По-късно става част от Движение за права и свободи и заместник-председател на партията. Според известие от пресцентъра на Движение за права и свободи от 3 ноември 2013 година, неговите ръководители Ахмед Доган (почетен председател) и Лютви Местан (председател) са приели оставка му и са го освободили от длъжностите му заместник-председател и член на Централния съвет и на Централното оперативно бюро.

Три дни по-късно Бисеров напуща и Народното събрание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР