Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Изабел Шнабел

...
Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Изабел Шнабел
Коментари Харесай

ЕЦБ предприема мерки за постигане на устойчива европейска икономика



Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Изабел Шнабел съобщи в четвъртък, че ЕЦБ подхваща ограничения, които спомагат за ускорение на прехода към по-устойчива европейска стопанска система.

В тирада по отношение на ролята на централните банки, Шнабел сподели, че ЕЦБ изследва по какъв начин може да способства за стратегическите цели на Европейския съюз, като в същото време " твърдо се придържа към главната си цел за непоклатимост на цените “.

Освен това тя означи, че централната банка прави обстоен разбор на резултата от " неконвенционалните принадлежности на паричната политика " на Европейски Съюз и до каква степен ЕЦБ може да стане " зелена " в своите интервенции.

Шнабел засегна и въпроса за инфлацията, като сподели, че тя е по-малка грижа за доста хора и че това е резултат от напредъка, реализиран от централните банки с течение на времето, като добави, че по-дългите интервали на ниска инфлация също са " проблем " за обществото.

Накрая тя разяснява и разпределението на приходите, като сподели, че ЕЦБ е открила, че " покупките на активи, известни като " количествени удобства ", са склонни да компресират, вместо да уголемяват разпределението на приходите “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР