Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков разкри, че планът

...
Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков разкри, че планът
Коментари Харесай

Петър Величков разкри план за оставането на Боби начело на БФС

Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков разкри, че проектът на неговите сътрудници от Изпълнителния комитет е Конгресът да бъде обжалван, а Борислав Михайлов да остане вписан и да продължи да ръководи футбола у нас.

Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, изрази паниката си след извършеният през днешния ден Изпълком в Бояна, който насрочи датата 15 март за провеждането на конгрес.

" За страдание по този начин чаканата и желана смяна се отсрочва за безграничен интервал от време. Това, което се случи на този Изпълком, води за мен към този извод. Дебати нямаше кой знае какви. Ясно е, че би трябвало да бъде призован Конгрес ", показа Величков в особено изявление за Дарик радио.

" Вписаният Изпълком бяга от това да се върви строго по устава и по закона. Какво имам поради? Борислав Михайлов подава оставка, след което Емил Костадинов като първи вицепрезидент отхвърля да поеме поста, след което Изпълкома гласоподава това да бъде Михаил Касабов.

Това е събитие, което е доста значимо. Тогава, когато президентът подаде оставка, това събитие би трябвало да бъде вписано в комерсиалния указател. След избора на Михаил Касабов, би трябвало да се организира този Изпълком. Документи за вписването на Касабов не са постъпили в регистъра. Доказа се, че сътрудниците не желаят Михаил Касабов да бъде вписан. Това е събитие, което изисква регистриране ", добави той.

" Касабов извършва длъжността президент на база пълномощие.Това може да стане в случай, че президентът отсъства. Може да е в отпуска. Ако не е подал оставка, а се отдръпна е различен въпросът. Но той подаде оставка и има определен различен вицепрезидент да извършва неговите права. Михаил Касабов би трябвало да бъде вписан и по този начин да извършва правата на президент на БФС.

Останалите гласоподаваха Касабов да не бъде вписван. Друг сътрудник непосредствено в Изпълкома съобщи, че той ще се кандидатира за президент, с цел да апелира по-късно и да остане Борислав Михайлов президент на БФС ", продължи той.

" Не е Валентин Михов, различен сътрудник е. Целият Изпълком гласоподава Касабов да не бъде вписван, а това се изисква. Изпълкомът гласоподава противоуставни и незаконни неща. Защо сега този Изпълком бяга от това да впише Михаил Касабов за президент на БФС? Колега от Изпълкома непосредствено съобщи какво има намерение да прави.

Тази мечтана смяна се отсрочва във времето, неразбираемо до по кое време.

Конгресът евентуално ще бъде извършен, само че сътрудника разгласи, че ще апелира Конгреса до дупка, с цел да остане да ръководи Борислав Михайлов.

Колегата беше Димитър Георгиев, който съобщи това нещо. Това, което знам е, че е строителен бизнесмен от Пловдив, знам, че беше народен представител в едно от последните национални събрания.

Това е горчивата истина. За това беше повишението на звук, за вписването на Михаил Касабов. Конгресът ще бъде обжалван, а Михайлов ще остане на власт.

Общо взето съм извънредно отчаян от това, което вършат сътрудниците. Изумен съм от това, което разгласи Димитър Георгиев.

За мен мястото не е от голяма важност. Мястото би трябвало да бъде такова, че залата да бъде задоволително огромна, да има място за делегатите, да бъде още един оня развой на гласоподаване от 2021 година. Хотел Маринела води едно задължение със себе си.

Дано Конгресът бъде извършен, както би трябвало. Планът е Борислав Михайлов да остане вписан и при обжалване на Конгреса, да продължи да ръководи БФС ", приключи Петър Величков.
 Касабов: Каква оставка, някой би трябвало да провежда Конгреса!
Касабов: Каква оставка, някой би трябвало да провежда Конгреса!

Вицето на Боби Михайлов не е вписан в Търговския регистър
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР