Чл. 12, ал. 3 се изменя така: (3) Няма превишаване

...
Чл. 12, ал. 3 се изменя така: (3) Няма превишаване
Коментари Харесай

Цяла България Тръпне Да Разбере: Ето Ги Предложените Промени За Неизбежна Самоотбрана И Защита На Дома!

Чл. 12, алинея 3 се променя по този начин: „ (3) Няма превишаване рамките на неизбежната защита, когато нападението е осъществено посредством незаконно влизане в жилище, както и когато нападението е ориентирано против живота, здравето, свободата или половата цялост на отбраняващия се или на другиго и е осъществено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем. “

Действащият текст гласи:

Чл. 12, алинея 3 (Изм. - Дъждовни води, бр. 62 от 1997 година, изм. - Дъждовни води, бр. 75 от 2006 година, в действие от 13.10.2006 г.) Няма превишаване рамките на неизбежната защита, в случай че нападението е осъществено посредством навлизане с принуждение или с щурм в жилище.

Институтът на неизбежна защита би трябвало да се разшири, както и да се създадат промени, които да се борят за намаляването на битовите обири. Виждам, че моментът е назрял и обществото е готово и единствено търси и желае ремонт в Наказателния кодекс на Република България, декларира още Красимир Каракачанов, представен в известие на Вътрешна македонска революционна организация.

Вицепремиерът по публичния ред и сигурността е изпратил плана за Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс до Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването за координиране, като с това слага началото на процедурата по въпросните промени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР