Читетел на Novini.bg сиганлизира за поредната лъжлива туристическа агенция, която

...
Читетел на Novini.bg сиганлизира за поредната лъжлива туристическа агенция, която
Коментари Харесай

Внимавайте! Поредна туристическа агенция мами с резервации за почивки в Гърция

Читетел на Novini.bg сиганлизира за следващата лъжлива туристическа организация, която е взела пари за резервации за почивки в Гърция, само че след това е отменила резервациите и към момента не е върнала парите.

Измамата става посредством закупуване на подправени ваучери за пътешестване с туристическата компания "Мадес груп”, посредством онлайн платформата "Травел базар”. Буквално дни преди да заминат обаче се оказва, че резервациите са анулирани. От туристическата компания дават обещание да върнат парите, само че това към момента не се е случило, а офисът на "Мадес груп” в София остава затворен. В момента Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) прави инспекция и на двете компании. Тя е сезирала и ГДБОП за случая.

Ето и какво описа читателят ни:

"Всичко стартира януари месец, когато с приятелите ни взехме решение да си търсим оферта за отмора в Гърция. След дълго ровене по уеб сайтове и разнообразни туроператори се спряхме на оферта от Травел базар за остров Тасос. Преведохме 50% от сумата още на другия ден, а след три месеца и останалата сума, като заплащането се извърши вкупом за четири фамилии с пет деца. Дойде време за отмора. Два дни преди да тръгнем служителката от Травел базар се обади и ни сервира, че резервацията ни е дублирана и няма да може да ни настани в определения от нас хотел! Както е длъжна по закон, трябваше да ни предложи опция с една звезда от горната страна. Тъй като се усъмнихме, по какъв начин по този начин в последния миг се е получила такава неточност, позвънихме в гръцкия хотел и там ни увериха, че в никакъв случай не е имало резервация на нашите имена и от тази организация.

След като казахме на служителката от организацията, че сме ревизирали за резервацията и такава не е имало тя изясни, че всеки може да приказва каквото си желае и че това не било правилно! Въпреки всичко служителката предложи различен вид, което за нас към този момент беше много подозрително и защото сме с 5 деца едно от които бебе, взехме решение да откажем, с цел да не се окажем на прага на втори хотел още веднъж без резервация. Казахме че ще търсим различен вид. На въпроса по кое време ще ни възвърне сумата, служителката отговори, че по контракт това ще се случи в седем дневен период. Разбира се, този период отдавана мина, само че връщане на пари към момента няма! Имаше позвънявания от наша страна с приканвания да ни възвърне сумата, само че получихме единствено обещания, че чакала гръцкия хотел да върната сумата. Щяла да приказва с финансовия отдел на компанията (само да поясня, че Травел базар има офис, само че той е заключен и там няма никой, а госпожата от телефона не желае среща с нас) и не знам за какъв отдел приказва.

След още една седмица на изчакване за връщане на парите ни, пуснахме тъжби в следните институции:

1. Комисия за отбрана на потребителите

2. Министерство на туризма

3. Комисия за защита на конкуренцията

4. Българска асоциация на туристическите организации

За момента развиване няма! Наясно сме, че не сме единствените с проблем в тази страна, само че за жалост това е всекидневие. Всеки си мами както си желае, тъй като знае, че ще остане безнаказан. Когато казахме на служителката, какви ограничения ще предприемем, в случай че не ни възвърне парите тя отговори, че няма неприятно, имало си институции, а това било наше право.

Да Наше право е, тъй като знае, че нищо няма да случи. Защото страната и администрацията ни позволяват всевъзможни нарушавания. Защото компанията “Мадес груп”, към която сме създали и заплащането ( “Травел базар” е онлайн платформата за закупуване на ваучерите), в случай че имаше застраховка за отговорност на туроператора и всичко беше постоянно, може би нямаше да се стигне до тук. В тази страна всичко става по другия метод, всеки е човек на някого, всеки е прочут на някой.

Комисията за отбрана на потребителите щяла да и сформира акт, само че за задачата би трябвало да се появи шефа, да само че той не се появява и т.н … И живота продължава. Хората са излъгани. Поради това и куп още аргументи България в никакъв случай няма да бъде европейска страна, не и по съвест. Защото това в друга страна, няма по какъв начин да се случи. Там просто всеки си съблюдава законите и законите не са основани с цел да се заобикалят!!!!! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР