Читалищната библиотека към НЧ Отец Паисий - Сандански, храмът на

...
Читалищната библиотека към НЧ Отец Паисий - Сандански, храмът на
Коментари Харесай

Век духовност и култура! Читалищна библиотека Сандански стана на 100 години!

Читалищната библиотека към НЧ " Отец Паисий " - Сандански, храмът на книгата и духовността, отбелязва своята 100 годишнина.
С неспокойствие и боязън се събраха някогашни и сегашни библиотекари. Хората, които първи ни вкарват в света на книгите. Хора, които с горделивост извършват своето предопределение - да бъдат проводници на знанието, науката, духовността!
Предстедателят на НЧ " Отец Паисий 1919 " - Галя Вангелова поздрави целия екип на читалищната библиотека и разгласи, че от през днешния ден тя ще носи името на Петър Караангов, чиято щерка също бе посетител на тържествената годишнина.

Кметът на община Сандански връчи плакет на основния библиотекар - Клара Шуманова, подари 100 книги за библиотеката и разгласи, че името на библиотеката " Петър Караангов " ще бъде изписано и увековечено върху фасадата на постройката. Най-малкият и най-възрастният четец също бяха стимулирани да четат повече, като кметът им подари Енциклопедия на България и История Славянобългарска.
Да разтвяряме книгите, тези нови светове, с обич! Да ги пазим, да почитаме библиотекарите и да влизаме в библиотеката като в храм - с почитание и респект!

Честита 100 годишнина на целия екип на Библиотека " Петър Караангов "

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР