Чисто геополитически със сигурност щеше да е по-добре обстановката, в

...
Чисто геополитически със сигурност щеше да е по-добре обстановката, в
Коментари Харесай

Никола Минчев: Изпращане на военна помощ за Украйна - не е на дневен ред

" Чисто геополитически сигурно щеше да е по-добре ситуацията, в коята работим да е друга. Смятам, че поради комплицираната конюнктура се оправяме добре в границите на тези 100 дни. Търси се смяна в темповете на измененията. Най-важното, което би трябвало да отчетем е, че приехме бюджета ", това съобщи ръководителят на Народно заседание Никола Минчев пред Българска национална телевизия.

" Стартирахме някои от промените, които сме си сложили. Приехме на първо четене измененията в Закона за правосъдната власт, кариерните бонуси премахнахме. Това е началото, само че предстоят и други промени, които се надявам да се случат по-бързо ", добави той.

" Кризите няма по какъв начин да не лишават от фокуса на всички, които са в ръководството. Друго е да работиш в спокойна конюнктура, а не до теб да се води война. Това е значим аспект, който лишава от силата и фокуса на тези, които ръководят ", сподели Минчев.

По думите му спорът в Украйна не може да разбие ръководещата коалциия.

" Това следва да се види. Има план на решение, който се разисква от комисии, а в случай че се гласоподава в пленарна зала, ще поканим господин Зеленски ", добави той по предлагането, което беше направено за чуване на украинския президент в българския парламент.

" Изслушването на Зеленски съгласно мен не влече наложително чуване на Владимир Путин ", акцентира той.

" Коалицията е разнолика, която е от всеки политически набор. Нормално е да има разнообразни отзиви по другите въпроси. Това не ни изненадва, само че не и пречи. Споменахте Българска социалистическа партия, само че в работата ми с господин Вигенин или господин Свеленски върви добре ", сподели още Минчев.

За Плана за възобновяване той съобщи, че позитивното е казаното от Кирил Петков, че следва посещаване на Урсула Фон дер Лайен у нас, с цел да подпише документа.

" С него ще влязат доста значими средства. Предвид политиката, която държавното управление имплементира, този път парите ще се употребяват по предопределение - за стимулиране на стопанската система, което ще има своя позитивен резултат ", добави Минчев.

По думите му тематиката за изпращане на оръжие в Украйна от страна на България не стои на дневен ред и " по-скоро по този начин ще остане ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР