Чистката в ЦСКА стартира днес, клубът ще разтрогне договора на

...
Чистката в ЦСКА стартира днес, клубът ще разтрогне договора на
Коментари Харесай

Ясен е първият напускащ ЦСКА, Хайнц отива на пейката

Чистката в ЦСКА започва през днешния ден, клубът ще разтрогне контракта на бранителя Мено Кох. Нидерландският бранител стартира сезона като титуляр, само че се провали тотално и от този момент е забит на пейката.

Кох, който в един миг беше и капитан на „ алените “, не е удовлетворен от статуса си на твърда запаса, а от клуба още по-малко желаят да му заплащат заплатата без да играе.

Мено Кох беше умишлен за преследване и в края на предишния сезон, когато контрактът му изтичаше. В последния миг обаче той се съгласи на солидно понижение на заплатата, с цел да остане. Новият му контракт, който беше за една година, обаче се оказа неверно решение на управлението.

Според осведомени Мено Кох няма да е единственият, на който контрактът ще бъде предварително преустановен, твърди " Мач Телеграф ". Втори листата е Брадли де Нойер. Защитникът обаче към момента е контузен и не е склонен на анулиране по взаимно единодушие.

Нидерландецът, за който Иван Велчев – Кюстендилеца разгласи в събота, че непрекъснато върви пийнал на рехабилитация, ще бъде освободен най-късно към Нова година.

Еквадорският нападател на ЦСКА – Майкъл Естрада, може да се трансформира в трансферна цел на два колоса от родината си, написа изданието Bolavip.

Местният Барселона е единият клуб, който може да обърне внимание на еквадорския стрелец. „ Жълтите “ желаят да създадат мощна акция в Копа Либертадорес през 2024 година и към този момент възнамеряват селекцията си.

Първата цел за нападението на клуба е някогашният нападател на Лацио – Фелипе Кайседо. Ако ветеранът откаже, Барселона ще пожелае Естрада, явяващ се проект Б все още.

Другият тим, който би се поинтересувал от Естрада е ЛДУ Кито. Хосе Ангуло напуща столичния отбор, а Ян Уртадо има единствено няколко месеца от наема си. Третият нападател Паоло Гереро също към момента не е възобновил своя договор, а отборът има неистово предпочитание да се бори за Копа Либертадорес, което може да изкуши Естрада.

Изданието написа, че Естрада не е почнал добре сезона в ЦСКА, само че напоследък натрупа скорост и игрови минути.

Както е известно, 27-годишният нападател е чартърен на „ Българска войска “ от мексиканския Толука. Договорът за наем на Естрада е до юни и има алтернатива за откупуване от ЦСКА.

Звездата на ЦСКА – Тобиас Хайнц, ще седне на скамейката в дуела със Славия за Купата на България на следващия ден, а не е изключено упражнението да се повтори и в турнирния мач с Лудогорец в неделя.

Зад решението се крият няколко фактора, като първият от тях е слабата форма на норвежеца. Офанзивният полузащитник стартира сезона мощно и бе единствената движеща мощ на „ алените “ в турбулентните летни месеци. В първите 9 кръга от сезона Хайнц се регистрира с 3 гола и 3 асистенции. Оттогава №14 на ЦСКА е бледа сянка на себе си.

Другата причина за мярката против Хайнц е неотдавна гръмналият скандал с неговите пороци отвън терена.



Запознати са наясно с нрава на скандинавеца от месеци насам, само че в общественото пространство проблемите на норвежеца получиха популярност в последните дни - водачът на „ алената “ агитка Иван Велчев ги оповести във Facebook.

На „ Българска войска “ също от дълго време знаят за Хайнц и " неволите " му отвън терена.

Опциите за заместници на Хайнц в ромба на Нестор Ел Маестро са няколко. Матиас Фаетон може да бъде върнат в по-задна и непривична за него позиция, а също по този начин Станислав Шопов и Емануел Шакич са разновидности. Възможно е и сънародникът на Хайнц – Джонатан Линдсет, да бъде върнат по-назад, вляво на ромба, а като атакуващ халф да се подвизава Фаетон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР