Числото 666 е известно също така и като числото на

...
Числото 666 е известно също така и като числото на
Коментари Харесай

Факти за числото на звяра

Числото 666 е известно също по този начин и като цифрата на звяра. Това се дължи на обстоятелството, че по този начин го е нарекъл Йоан Богослов. Оттук стартирало вярването на християните, че това е сатанинско число.

При проучвания, свързани с това сатанинско число, постоянно се прави неточност, като цифрата се разделя на десетични разреди и се показва като три шестици, с които се отъждествява.

Но по времето на написването на това предусещане не е съществувала десетичната позиционна система. Има доктрина, че в първите епохи при преписването на Откровението на свети Йоан е била позволена неточност.

В редица по-ранни източници цифрата на звяра е показано като 616. В Китай и други азиатски страни шестицата се счита за щастливо число. Сборът на всички цифри в рулетката – от едно до тридесет и шест прави тъкмо шестстотин шестдесет и шест.

 Факти за цифрата на звяра

Числото 666 се счита за знак на Антихриста. През първите епохи на новата епоха е било известно да се редуцират имена и думи благодарение на цифри.

Така че е изцяло евентуално с това число просто да е закодирано някакво име или разбиране. Смята се, че може би по този метод е закодирано името Нерон.

Ако се прегледат надписите с името му върху антични монети, само че се вземе поради тяхното числово значение, ще се получи, че общата им сума е равна на шестстотин шестдесет и шест.

През 1998 година по молба на вярващи християни от Москва бил отстранен номера на рейс 666 и повече този номер не се употребявал в системата на градския превоз.

Забавен факт е, че номерът на този рейс бил сменен с номер 616 – другото изписване на дяволското число, само че това не разтревожило християните, поискали смяната.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР