Чили изпревари Израел по брой на ваксинирани срещу COVID-19 на

...
Чили изпревари Израел по брой на ваксинирани срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Чили изпревари Израел по брой на ваксинирани срещу коронавирус |

Чили изпревари Израел по брой на имунизирани против COVID-19 на 100 поданици, съобщи ДПА.

" Днес имаме нов мотив за горделивост. Чили зае първо място в международната ранглиста по брой дози, разпределени измежду 100 поданици ", заяви с туит държавното управление на южноамериканската страна след актуализирането на статистическия портал „ Нашият свят в данни “ (Our Wolrd in Data).

Според новите данни в Чили са поставяни приблизително 1,08 дози на ден на 100 поданици през последните седем дни, до момента в който за Израел индикаторът е 1,03 дози.

Общо в страната с население 18 милиона души най-малко по една доза ваксина е сложена на 4 176 094 жители от началото на акцията през декември или на над 21% от популацията.

Чили, наред с Мексико и Коста Рика, е измежду латиноамериканските страни, които първи започнаха да имунизират популацията си и рано договориха закупуване на ваксини. В резултат страната съумя да си подсигурява 35 милиона дози, 10 милиона от които към този момент са пристигнали. Повечето са на китайската компания „ Синовак “, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Въпреки имунизационната акция Чили към момента регистрира високи равнища на разпространяване на ковид с над 5000 нови случая на ден в няколко поредни дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР