Чили е на път да стане първата държава в света,

...
Чили е на път да стане първата държава в света,
Коментари Харесай

Чили ще е първата страна, приела законодателство за невротехнологиите

Чили е на път да стане първата страна в света, приела законодателство за невротехнологиите и вписала в своята конституция правата на мозъка, или " невроправата ", които може да слагат началото на една бъдеща юриспруденция в региона на правата на индивида, предава Франс прес.

Законопроектът към този момент бе утвърден с единогласие от Сената и в този момент следва да бъде гласуван от Камарата на депутатите.

Обсъжданата конституционна промяна има за цел да отбрани " физическата и психическата целокупност " на жителя, с цел да не може " никоя власт или човек ", чрез новите технологии в региона на човешкия мозък, " да усили, понижи или наруши тази целокупност без съответното единодушие ".

Сенатор Гидо Хирарди, един от покровителите на текста, по който има консенсус сред другите политически сили, изяснява, че задачата е да бъде предпазена " последната граница " на човешкото създание: неговия разум.

Чилийските законодатели считат, че невротехнологиите са в положение да генерират процеси на " четене " и " писане " в мозъка, което би разрешило да бъдат записвани мозъчните данни на индивида и още в близко бъдеще те да бъдат променяни или към тях да бъдат добавяни нови.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР