Чихуахуа е популярен домашен любимец и подходящо куче за апартамент. Смел,

...
Чихуахуа е популярен домашен любимец и подходящо куче за апартамент. Смел,
Коментари Харесай

Име за чихуахуа

Чихуахуа е известен домакински любим и уместно куче за апартамент. Смел, цялостен с живот, горделив и рискован, този четириног другар обича човешкото внимание. Чихуахуа е признателен и чевръст любим, само че може да бъде доста огромен дебелоглав, в случай че не е подготвен вярно. Кучетата чихуахуа постоянно се бъркат с пинчер и мини пинчер, само че макар огромните прилики това са обособени породи.

Характер на чихуахуа

Това е лоялно куче, което се привързва доста към господаря си. Позволете му да поддържа връзка допустимо най-вече. Някои може да наподобяват малко упорити кучета, само че са интелигентни, учат се бързо и реагират добре на твърдо, само че внимателно образование. Може да е мъчно да го научите да не прави неразбория в къщата. Не му позволявайте да прави неща, които не бихте разрешили на огромно куче, като скачане върху хора да вземем за пример.

Обучение на чихуахуа

Трябва да се заемете с образованието на чихуахуа от най-ранна възраст и да не се позволявате размера на кучето да ви подвежда. Бъдете деликатни към образованието му, само че също строги и непрекъснати. Колкото и да е прелестно кучето с тегло 2, 5 кг да постави лапи на крайници ви, когато се приберете от работа, в случай че го позволите, то може да има доста проблеми с държанието, като ревнивост, експанзия към други кучета или от време на време даже към хора и ще стане нестабилно в наличието на непознати. 

Около непознати, той ще следва господаря си на всяка крачка, допустимо най-близо. Куче чихуахуа, което има усещането, че то води господаря си, може да скочи върху децата и да ги изплаши. Като цяло тази порода не се предлага за деца не тъй като не биха били положителни с тях, а тъй като хората се отнасят към малко чихуахуа по друг метод спрямо огромно куче.

Това, от своя страна, разглезва палетата и им дава чувството, че всичко им е разрешено. Разбира се, то сходно събитие пречи на положителната кучешка дисциплинираност. Не позволявайте на дребното куче нищо, което не бихте разрешили и на куче от едра порода.

 Име за мъжко чихуахуа

Грижи за чихуахуа

Малките кучета се водят по-малко на разходка, като хората имат вяра, че получават задоволително от придвижването, като обикалят къщата през целия ден. При развъждане на чихуахуа обаче би трябвало да знаете, че разходката на кучето допуска повече от придвижване. То подтиква мозъка и задоволява инстинкт, който имат всички кучета. 

Поради тези аргументи дребните породи кучета като чихуахуа са склонни да станат асоциални, шумни, защитни и нестабилни към хората, които не познават. Затова разхождайте кучето постоянно и се грижете то да е добре облечено през зимата. Ако кучето е с дълъг косъм, би трябвало да се грижите и за козината му.

След като сте се срещнали с особеностите на породата, може да изберете и име за чихуахуа. Ето нашите оферти:

Име за мъжко чихуахуа

1. Чико

2. Макс

3. Бъди

4. Чико

5. Роки

6. Майло

7. Джак

8. Гизмо

 Как да кръстя чихуахуа

9. Бейли 

10. Чарли

Име за женско чихуахуа

1. Кики

2. Лола

3. Дейзи

4. Лили

5. Люси

6. Луна

7. Клоуи

8. Зоуи

9. Рокси

10. Роузи

Това са нашите хрумвания за име на куче чихуахуа. Да имаш подобен любим е огромна привилегия, само че изисква грижи и внимание. Ако пък към момента нямате сходен завързак, вижте разгласи и цени за чихуахуа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР