ЧЕЗ Разпределение България извърши проверки и анализ на състоянието на

...
ЧЕЗ Разпределение България извърши проверки и анализ на състоянието на
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение подобрява сигурността на електрозахранването във Врачеш


ЧЕЗ Разпределение България извърши инспекции и разбор на положението на мрежата, която зарежда с. Врачеш, община Ботевград и започва нужните поправки и усъвършенствания, оповестиха от компанията.

На 15.06.2018 година бе извършена среща с кмета и поданици на селото и контрактуван проект и график за осъществяване на дейностите. За интервала от тази среща до през днешния ден са регистрирани няколко изключвания. Две от тях са обективно провокирани от проливните дъждове (съответно за 40 и 20 минути). На 30 юни, след няколко едноминутни спирания на електрозахранването, се открива, че трафопост непозната благосъстоятелност е в неприятно техническо положение. Това постанова изключване на електрозахранването в селото, с цел да се откачи рисковият трафопост от мрежата. Няколко дни по-късно, на 3 юли, след връзка с кмета на селото, сдружението се съгласява да спомага и да ремонтира непознатия трафопост, като за задачата избира интервал, в който ще бъдат наранени минимален брой клиенти – 4 ч. сутринта. Електрозахранването е възобновено след 40 минути.

Към момента по съгласувания с общината на с. Врачеш и жителите график компанията извърши: цялостна инспекция на редовността и действието на оборудванията и отбраните на Малка водно електрическа централа “Бебреш “; замяна на кабелна линия приблизително напрежение с нова и цялостно проучване на електропровода, захранващ всички трафопостове в село Врачеш, посредством термовизионна камера и ултразвуков уред. Това е превантивна активност, която разрешава да се откриват нередности по оборудванията в най-ранен етап, като по този метод се понижава рискът от пораждане на повреди. До края на м. август, според одобрения график, ще се извърши и обход, оглед и профилактика на всички трафопостове. Предвижда се осъществяването на цялостна просека по трасето на електропровод приблизително напрежение „ Витиня “, както и кастрене на дървета и просека по мрежа ниско напрежение в региона на с. Врачеш. Компанията ще инсталира на всички трафопостове в селото сигнализатори за по-бързото локализиране на повреди, както и 2 автоматизирани отдалечено управляеми апарата, които дават опция за навреме им разкриване и ръководство на мрежата от разстояние и надлежно по-бързото възобновяване на електрозахранването при спирания.

ЧЕЗ Разпределение България планува обходи и огледи и на всички уреди непозната благосъстоятелност, като ще бъдат връчени наставления за премахване на установените нередности на съответните притежатели.

Проблем за качеството на доставяната електрическа енергия са противозаконните присъединения и операциите на електромери, които постоянно водят и до спиране на електрозахранването. От началото на годината сдружението е записало 30 обири на ток, като единствено във вчерашния ден са открити два случая на противозаконни присъединения. Компанията ще продължи с регулярните инспекции за обири на електрическа енергия в селото.

По време на осъществяване на утвърждения график на действия по възстановяване на електрозахранването във Врачеш ще се постановат краткотрайни планувани спирания, за което се извиняваме и чакаме схващане от жителите на селото и общината.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР