Чевеният бюлетин за издирване на Желяз Андреев от Интерпол официално

...
Чевеният бюлетин за издирване на Желяз Андреев от Интерпол официално
Коментари Харесай

Желяз Андреев вече е свободен човек

Чевеният бюлетин за търсене на Желяз Андреев от Интерпол публично е свален. Това съобщи самият той след среща с Бойко Борисов в Министерския съвет.

Андреев благодари на премиера и на основния прокурор Сотир Цацаров за положените старания, като съобщи, че „ това е следващият случай, в който страната може да отбрани своите жители “.

Припомняме, че на 7 април 29-годишният мъж беше арестуван в родния си Добрич по искане на прокуратурата в Маями по отношение на следствие във Флорида за нарушение на ембаргото за търговия на Съединени американски щати със Сирия. Петима от 11-те обвинени по случая са българи. Те са работили в прът център на компания, записана в София и със седалище в Маями, през който са продавани елементи за самолети на сирийските авиолинии. През юни предходната година Съединени американски щати желаеха той да бъде екстрадиран, само че след интервенция на българското държавно управление американското искане бе оттеглено през октомври.

„ Червената бюлетина на Желяз Андреев и на неговите сътрудници са свалени от Интерпол и те към този момент са свободни хора. Благодаря на основния прокурор Сотир Цацаров, на Министерство на вътрешните работи и на всички сътрудници и институции, на българското общество, които помогнаха Желяз и другите младежи да не бъдат арестувани и екстрадирани в Съединени американски щати “, написа премиерът Борисов във Facebook.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР