Четвръти ден без следа от малкия Александър, който изчезна в

...
Четвръти ден без следа от малкия Александър, който изчезна в
Коментари Харесай

Четвръти ден без следа от малкия Александър от Перник. Обявен е за национално издирване

Четвръти ден без диря от дребния Александър, който изчезна в петък по време на разходка са татко си.

 

Образувано е досъдебно произвеждане за похищение на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник.

 

Вчера обаче се появи видео, снимано в квартал " Мoшино " в града, на което се вижда момче, което доста наподобява на изчезналото дете.

Според бащата на детето става въпрос за сина му.

 

По данни на бащата майката ще пътува към Перник. Тя не е в България. Малкият Сашко е разгласен за търсене на територията на цяла България. Навсякъде го търсим ", сподели шефът на полицията в Перник.

" Версиите са повече от една. Има формирано и досъдебно произвеждане, работи се по доста версии ", сподели той.

" Обаждат се жители, които мисля, че са видели детето. Има сигнали от цяла България. Има сигнали от хора, които мислят, че имат избрани качества. Проверяваме и техните сигнали. Няма значение кой ги подава, ревизираме всичко ", сподели той.

Става ясно, че са разпитани голям брой очевидци от близкия кръг на детето.

" Установени са личностните му особености, методът по който е било обгрижвано. Няма доказателства, които да сочат, че детето е жертва на закононарушение и това не е променено към актуалният миг. Доказателствата сочат, че детето неведнъж е бягало за къси интервали. Все отново болестта е обвързвано с една хиперактивност, която мъчно бащата е в положение да управлява ", сподели прокурор Стоилова.

Тя отхвърли бащата да е подлаган на полиграф.

" Разпитван е два пъти, като единият разпит е бил доста по-подробен и изчерпателен. Показанията му, в качеството му на очевидец, не са спорни. Ако има информация, която е дал спорна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които водят оперативните действия, не знам, не мога да разясня. И двамата разпита кореспондират между тях ", сподели тя.

По думите й няма данни детето да се е возило в градския превоз. Прокурор Стоилова акцентира, че всички камери се наблюдават - " общински, както и на частни домове, които хората непринудено ни дават ".

" Няма доказателства, че детето до момента е видяно на какъвто и да е запис от камери. Искам да благодаря на всички жители, които подават сигнали и да ги окуража да не престават да го вършат ", сподели тя.

Около 300 души от Министерство на вътрешните работи са били на терен, тествани са 9 сигнала, а обходеният терен се усилва. Засега обаче момчето не е открито.

Следови кучета, хеликоптер и десетки доброволци към този момент четвърто денонощие не стопират да търсят изчезналото дете.

От през вчерашния ден е задействана и системата " Амбър Алърт " за изчезнали деца

Не спрял да го търси и бащата на детето. Той беше в региона на блок 68 в квартал " Мошино " в Перник, откакто във Facebook се появи видеоклип, сниман от стара жена. Кадрите са снимани денем и на тях се вижда малко момче, за което се твърди, че е Александър. Впоследствие бащата удостовери, че съгласно него това е синът му, въпреки и да е облечен с друго яке.

Според Марио Антонов, който е другар на фамилията на изчезналото момче, обаче на публикуваното видео изрично не е Александър.

Той е на мнение, че бащата е прекомерно изтощен и се е подвел, че точно неговият наследник е на видеото.

Припомняме, в интервенцията по издирването беше включена и профилирана техника, както и хеликоптер.

Междувременно прокуратурата образува досъдебно произвеждане за похищение.

Вчера в Перник дойде и президентът Румен Радев.

Във Facebook и Инстаграм ГДБОП разгласява линк със фотография на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете обществени мрежи в радиус от 200 км от мястото на изгубването му. Публикацията е и на аглийски, като с изключение на фотография на момчето има и линк с информация на български, както и телефон на Министерство на вътрешните работи.

Властите приканват всеки, който забележи детето, да алармира в полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не би трябвало да се вика или подвига мощен звук, с цел да не се уплаши в допълнение.

" Към момента не знаем дали то фактически е отвлечено, или просто е изчезнало. Tрябваше обаче да реагираме и да образуваме наказателно произвеждане и най-близкият текст - само вероятният, е да образуваме произвеждане за похищение ", разяснява пред Българска национална телевизия новоизбраният за втори мандат шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

" Това са наредбите на Наказателния кодекс, който за жалост не е обновен от доста от дълго време. Аз благодаря на всички жители, които поставят старания, благодаря на гражданското общество, че се е мобилизирало да открие детето - над 1000 души са се засилили. Надявам се тази история да получи сполучлив свършек ", сподели още зам.-главният прокурор.

12-годишният Александър е с аутизъм и е хиперактивен. Детето се отглежда само от татко му, който е с двигателни проблеми.

То бе последно видяно в региона на Профилакториума в Перник към 17 часа в петък. Той е с тежка форма на аутизъм. Облечен е със сив суичер, тъмни дънки и носи в себе си розова плюшена играчка. Висок е 150 см.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР