Четвъртият поставен Хуберт Хуркач и вторият в схемата Андрей Рубльов

...
Четвъртият поставен Хуберт Хуркач и вторият в схемата Андрей Рубльов
Коментари Харесай

Фаворитите започнаха с победи в Ротердам

Четвъртият подложен Хуберт Хуркач и вторият в схемата Андрей Рубльов записаха победи в първия кръг на АТР 500 тенис шампионата в Ротердам.

Полякът мина през доста обрати и избави три мачбола преди да се наложи над Иржи Лехечка от Чехия с 6:3, 6:7(9), 7:6(9) в мач, приключил половин час след среднощ българско време.

Хуркач водеше със сет и 5:2 точки в тайбрека на втория, само че пропусна три точки за привършване на срещата и Лехечка изравни частите. В третата нямаше пробиви, а полякът пропиля нов мачбол в десетия гейм. В заключителния тайбрек чехът имаше на три пъти опция да затвори мача, след това Хуркач пропусна пети мачпойнт, само че по-късно завърши при шестия си късмет.

Той наниза 18 аса в дуела.

„ Луд мач, благополучен съм, че съумях да го печеля, въпреки че беше необикновено мъчно. Може би имах и малко шанс във значимите точки “, сподели след дуела Хуберт, който чака на осминафиналите нидерландеца Талон Грийкспор.

Преди това Рубльов записа рутинна победа на квалификанта от Белгия Зизу Бергс със 7:5, 6:3 за час и 22 минути игра в зала „ Ахой “.

Следващият противник на петия в света руснак е Феликс Оже-Алиасим, а дуелът е довечера и е финален в програмата. Срещата е сред двама някогашни първенци от Ротердам. Рубльов завоюва купата през 2021 година, а канадецът победи през идващия сезон.

Андрей Рубльов води с 3-1 победи против Оже-Алиасим в директните дуели.

Григор Димитров е в половината на схемата, където е Рубльов и двамата могат да се срещнат на полуфинал. След по-малко от час лългаринът стартира десетото си присъединяване в Ротердам с дуел против Лоренцо Сонего от Италия.

Срещата е втора на централния корт и ще стартира не преди 14 часа наше време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР