Четвъртите парламентарни избори за последните четири години в Испания завършиха

...
Четвъртите парламентарни избори за последните четири години в Испания завършиха
Коментари Харесай

Социалистите печелят в Испания, но нямат мнозинство

Четвъртите парламентарни избори за последните четири години в Испания приключиха без безапелационен победител. Управляващата социалистическа партия завоюва най-вече места, само че няма да получи болшинство в Народното събрание. Крайната десница удвои резултата си от предходните избори, а безизходицата на испанската политическа сцена се задълбочи, заяви ДПА.

Според резултати от преброяването на бюлетините в над 99 % от изборните секции Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) печели 28 % от гласовете и 120 места в Конгреса на депутатите, долната камара на Народното събрание. Това е с три места по-малко от последните общи избори през април и надалеч от нужните 176 места за реализиране на парламентарно болшинство.

Изпълняващият длъжността министър-председател на Испания и водач на ИСРП Педро Санчес даде обещание да образува устойчиво държавно управление. " ИСРП завоюва изборите. Но нашият проект не е да продължаваме да печелим избори. Той се състои в това да образуваме устойчиво държавно управление ", сподели Санчес. Той прикани политическите си съперници да бъдат виновни и да му разрешат да сформира кабинет, с което да се постави завършек на продължаващия с месеци политически блокаж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР